Kerstballet The Nutcracker groots in Omniversum

Het Omniversum presenteert een kerstverrassing voor de hele familie met een klassieker die een speciaal plekje heeft in de harten van alle balletliefhebbers. Donderdag 20 december, 19.45 uur is The Nutcracker door The Royal Ballet te bewonderen op 144 vierkante meter van het Haagse koepelscherm. 

Clara krijgt op kerstavond een Notenkrakerpop cadeau. ’s Nachts sluipt ze stiekem naar beneden, waar hen een magisch avontuur wacht. De tovenaar Drosselmeyer heeft de eetkamer veranderd in een slagveld voor muizen en speelgoedsoldaatjes. Clara redt bij het gevecht het leven van de Notenkraker. Daarmee verbreekt ze de vloek die hem van een jongen in een pop veranderde. Als de Muizenkoning is verslagen neemt Drosselmeyer Clara en de Notenkraker mee naar het Snoepjeskoninkrijk, waar ze de Suikerspinfee ontmoeten en meedansen op een groot feest.

E.T.A. Hoffmann 

Peter Wrights versie van The Nutcracker – naar een verhaal van E.T.A. Hoffmann – betovert kinderen en volwassenen al sinds de eerste uitvoering door The Royal Ballet in 1984. De choreografie van Lev Ivanov, de prachtige muziek van Tsjaikovski en de fantasierijke decors maken deze kerstklassieker tot een meeslepend en magisch feest.

The Nutcracker 

Met Anna Rose O’Sullivan (Clara), Marcelino Sambé (The Nutcracker/Hans-Peter), Marianela Nuñez (De Suikerspinfee), Gary Avis (Drosselmeyer), Vadim Muntagirov (De prins), The Royal Ballet, het London Oratory Junior Choir, The Schola Cantorum of the London Oratory School en het Orchestra of the Royal Opera House olv Barry Wordsworth. Choreografie: Peter Wright naar Lev Ivanov, muziek: Piotr Iljitsj Tsjaikovski, originele scenario: Marius Petipa, productie & scenario: Peter Wright, decorontwerp: Julia Trevelyan Oman, lichtontwerp: Mark Henderson.

De registratie van The Nutcracker begint donderdag 20 december om 19.45 uur en duurt twee uur en twintig minuten met één pauze. De volgende productie van Live in de bioscoop is The Queen of Spades door The Royal Opera op dinsdag 22 januari 2019.

Ballet en opera in Omniversum  

Ballet en opera in het Omniversum zijn een fantastisch fenomeen. Sommigen menen dat een voorstelling in een schouwburg niet te overtreffen is, maar nergens zit je zo dicht op de actie als in het Haagse filmtheater. De dramatiek, de passie, de emoties, je ervaart ze levensecht. Je ziet de producties van The Royal Opera en The Royal Ballet op 140 vierkante meter van het koepelscherm en kijkt de zangers een dansers daarbij recht in het gezicht. Met eersteklas geluid een meeslepende ervaring.

Tickets zijn nu te koop via shop.omniversum.nl.

https://www.omniversum.nl/en/

 

 

Datum:
20 december 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0