Kiezen voor Vincent - eerbetoon aan de familie Van Gogh | Van Gogh Museum

Kiezen voor Vincent - eerbetoon aan de familie Van Gogh | Van Gogh Museum

De tentoonstelling Kiezen voor Vincent. Portret van een familiegeschiedenis vertelt een persoonlijk verhaal vol twijfel, tegenslag, trots en triomf. Een verhaal vol dilemma’s, gezien door de ogen van Vincent van Gogh (1853-1890), zijn broer Theo (1857-1891), Theo's vrouw Jo (1862-1925) en hun zoon Vincent (1890-1978), vernoemd naar zijn oom. 

In de tentoonstelling leer je Vincent en zijn bijzondere familie kennen door te kijken, te luisteren én te doen. De vele topstukken en onbekende pareltjes laten zien hoe de familieverzameling uitgroeide tot een imposante wereldcollectie.

Multimediatour

Leer de familie Van Gogh nog beter kennen in de multimediatour. Je komt alles te weten over de moeilijke keuzes die Theo, Jo en hun zoon Vincent hebben moeten maken. Wat zou jij hebben gedaan als je in hun schoenen stond?

Bestel je multimediatour eenvoudig samen met je online ticket.

Vincent op Vrijdag

Op vrijdag 24 februari en 31 maart staat Vincent op Vrijdag geheel in het teken van Kiezen voor Vincent. Denk aan onderwerpen als hechte familierelaties, gekozen families en heel bijzondere familieverhalen.

Bekijk het Vincent op Vrijdag programma

Van Gogh op gevoel

Van Gogh op gevoel is een interactieve rondleiding speciaal voor blinden en slechtzienden, én hun ziende vrienden, familie en begeleiders (in het Nederlands). Eerstvolgende data:

  • vrijdag 24 februari 2023, van 14.30 - 16 uur
  • zaterdag 25 maart 2023, van 15 - 16.30 uur

Meer data en aanmelden

Catalogus

Bij de tentoonstelling verschijnt het boek Kiezen voor Vincent. Van familieverzameling tot Van Gogh Museum. De publicatie vertelt hoe de verzameling met vele meesterwerken na Vincents dood bij elkaar is gebleven en 50 jaar geleden kon worden ondergebracht in een eigen museum. In de catalogus zijn veel onbekende historische foto's van de familie Van Gogh te zien en foto's uit de begindagen van het museum.

De catalogus is verkrijgbaar in de museumwinkel en in de online shop, in het Nederlands en Engels.

Afbeeldingen

1) Maker: Heleen van Driel , 2) uitgeverij Toth, 3 - 4) familie Van Gogh    

https://www.vangoghmuseum.nl/   

Datum:
10 februari 2023 / 10 april 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0