Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst 2021

                                       Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst 2021

Op 14 juli 2021 heeft Z.M. de Koning in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2021 uitgereikt aan Rinella Alfonso, Philipp Gufler en Hend Samir. 

Maar liefst 566 jonge beeldend kunstenaars hebben werk ingezonden voor de Koninklijke Prijs 2021.

Na de uitreiking opende de Koning de tentoonstelling waar het werk van de winnaars, samen met het werk van de andere genomineerden, bijzondere aandacht krijgt.

De jury heeft de volgende vijftien kunstenaars genomineerd: Kenneth Aidoo, Rinella Alfonso, Dewy Elsinga, Ricardo van Eyk, Maxime Favre, Philipp Gufler, Mariska Koolen, Alexandra Phillips, Axel Roy, Hend Samir, Thijs Segers, Kaili Smith, Clemence de La Tour du Pin, Cyrill Rafael Vasilyev en Lotte Wieringa.

150-jarig bestaan

De Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst viert dit jaar zijn 150-jarig bestaan. De prijs is in 1871 door Koning Willem III ingesteld en daarmee één van de oudste kunstprijzen van Nederland. Om dit jubileum te vieren vindt deze zomer in het Koninklijk Paleis Amsterdam een feestelijke jubileumtentoonstelling plaats onder de titel Grensverkenners. De tentoonstelling is op woensdag 14 juli geopend door Zijne Majesteit de Koning en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, waarmee de traditie en continuïteit van koninklijke aandacht voor de schilderkunst wordt onderstreept. 

De tentoonstelling van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2021 is te zien van 15 juli tot en met 3 oktober. Voor bezoek dient u een tijdslot te reserveren.  

Tickets

https://www.paleisamsterdam.nl/koninklijke-prijs/

Datum:
15 juli 2021 / 3 oktober 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0