Kunsthal en ING verlengen partnership: online kunstonderwijs en Talent Award

Kunsthal en ING verlengen partnership: online kunstonderwijs en Talent Award 

ING en Kunsthal Rotterdam hebben hun partnership wederom verlengd. Ook het komende jaar richten zij zich samen op het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor een breed publiek. Succesvolle concepten als de Kunstbuzz worden verder uitgebreid. Daarnaast zal de ING Talent Award dit jaar voor het eerst in de Kunsthal worden uitgereikt. 

Ook online Kunstbuzz voor voortgezet onderwijs

Jaarlijks komen meer dan duizend jongeren van scholen waarvoor een bezoek aan een culturele instelling een hoge drempel is, met de ING Kunstbuzz naar de Kunsthal. Sinds afgelopen najaar is daar ook een online editie aan toegevoegd, waarmee een virtueel bezoek aan de Kunsthal kan worden gebracht. De lancering van deze online Kunstbuzz blijkt een schot in de roos: binnen enkele weken deden al meer dan 5.000 leerlingen uit het primair onderwijs mee vanuit scholen uit het hele land, België en zelfs Aruba. Door de grote vraag vanuit onder meer het vmbo zullen bij de tentoonstelling We Are Animals dit voorjaar ook voor het voortgezet onderwijs videolessen en kijkwijzers worden ontwikkeld, waarmee totaal ruim 10.000 leerlingen worden bereikt. 

Kunsthal directeur Nathanja van Dijk: “We zijn ontzettend blij met de continuering van de samenwerking met ING. Het is in deze tijd belangrijker dan ooit om partners te hebben die onze missie versterken en samen het verschil te kunnen maken. Samen met ING werken we dit jaar verder aan nieuwe edities van de online Kunstbuzz. Hiermee bieden we een concrete oplossing aan scholen, de behoefte aan toegankelijk en inspirerend cultuuronderwijs die je vanuit de (thuis)klas kunt volgen is enorm”. 

ING Talent Award

Dit jaar zal de uitreiking van de ING Talent Award voor het eerst plaatsvinden in de Kunsthal. De ING Talent Award biedt een platform aan uitzonderlijk Europees fotografietalent om werk op internationaal niveau te presenteren. Vijf finalisten maken binnen een thema nieuw werk voor de ING Collectie en worden hierbij begeleid door een internationaal bekende fotograaf. De talenten worden uitgedaagd de grenzen van de hedendaagse fotografie te verkennen en een volgende carrièrestap te maken. Het werk zal vanaf eind mei in de Kunsthal te zien zijn en wordt beoordeeld door een vakjury. De publieksprijs wordt bepaald via een online stemactie.

https://www.kunsthal.nl/nl/#tijdlijn-2021-01  

Datum:
22 januari 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0