Litouwse kunstenaars met performance ‘Song Sing Soil’ in Vleeshal Middelburg

Litouwse kunstenaars met performance ‘Song Sing Soil’ in Vleeshal Middelburg

Voor de tentoonstelling en de performance ‘Song Sing Soil’ zijn de Litouwse kunstenaars Egle Budvytyte en Marija Olšauskaite een unieke samenwerking aangegaan waarbij grond, mosachtige poëzie en zwaartekracht een belangrijke rol spelen.

De kunstenaars splitsten de Vleeshal op in twee aparte tentoonstellingsruimtes. In de voorste ruimte is de film ‘Songs from the Compost: Mutating Bodies, Imploding Stars’ te zien, die eerder op de 59ste Biënnale van Venetië werd getoond en nu voor het eerst in Nederland is. In de achterste ruimte vormt een trampoline het middelpunt van een nieuwe performance en geluidswerk.

Trampoline

‘Song Sing Soil’ kan als een pleidooi voor verlangzaming geïnterpreteerd worden. We kunnen onze relatie tot de aarde namelijk alleen herstellen als we minder eten, bewegen, produceren en werken. In de tentoonstelling maken Budvytyte en Olsauskaite de effecten van onze bewegingen letterlijk voelbaar met een trampoline; de bezoekers worden uitgenodigd op de trampoline te gaan liggen om in deze horizontale positie geconcentreerd naar hun geluidswerk te luisteren. Tijdens de performance wordt de trampoline een podium voor de dansers. Met langzame, betoverende bewegingen nemen zij het publiek mee naar een andere, vertraagde tijdsdimensie.

De performance is nog te zien op de volgende data:

- 18 maart, 16.00 en 20.00
- 19 maart, 14.00 en 16.00
- 1 april, 16.00 en 20.00
- 2 april, 14.00 en 16.00

https://vleeshal.nl/nl/

Datum:
18 maart 2023 / 2 april 2023

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0