Ma Mummel en de Mummels – eerste kinderboek van Marijke van Os

Ma Mummel en de Mummels – eerste kinderboek van Marijke van Os

Marijke van Os is een bekende keramiste/ tekenaar en beeldhouwster. Kleur en humor zijn de twee belangrijkste  kenmerken van Marijke’s werk. Deze komen ook goed tot hun recht in dit verrassend debuut van haar eerste kinderboek, Ma Mummel en de Mummels.

De mummels zijn gebaseerd op echt bestaande keramieken beelden die Marijke in de loop der jaren maakte. Omdat veel van haar in klei uitgevoerde objecten toch al menselijke trekjes vertonen, was het uiteindelijk een logische stap om haar Mummels, zoals Marijke van Os ze noemt, echt tot leven te wekken.

Huisje in hofje 

Ergens in de stad is een tuin. In die stadstuin is een hofje. In dat hofje staat een huisje. En in dat huisje woont Ma Mummel met haar vijf kinderen. Het zijn geen gewone kinderen. Het zijn poppen die Ma Mummel zelf heeft gemaakt van klei. Ze beschilderde de poppen met mooie kleuren. Daarna werden ze gebakken in de oven en toen waren de mummels klaar. Zo noemt Ma Mummel haar poppen, mummels.

Op zaterdag 26 maart om 11:00 uur wordt het boek Ma Mummel en de Mummels gepresenteerd bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). De eerste 50 exemplaren krijgen GRATIS een gesigneerde originele illustratie van Marijke in ecoline en viltstift.

Ma Mummel en de Mummels - Leonon Kinderboeken % %  
https://www.paagman.nl/ma-mummel-en-de-mummels

Datum:
26 maart 2022

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0