‘Mancini. Eigenzinnig & Extravagant’ te zien in de Mesdagcollectie

De eigenzinnige 19de-eeuwse kunstenaar Antonio Mancini maakte extravagante schilderijen, waarvoor hij vaak onverwachte materialen gebruikte. Ontdek Mancini's meesterwerken en kom meer te weten over zijn rol in de internationale kunstwereld in deze voorjaarstentoonstelling.

De schilderijen van de Italiaanse kunstenaar Antonio Mancini (1852-1930) waren zó modern, dat het Nederlandse publiek versteld stond. Mancini, een van de belangrijkste Italiaanse schilders van zijn tijd, verwerkte vanaf ca. 1883 bijvoorbeeld glimmende stukjes glas en metaal in de verf.

150 werken naar Nederland

De Haagse schilder en verzamelaar Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) herkende al vroeg zijn talent en liet over een periode van 20 jaar zo’n 150 werken naar Nederland komen, die hij ook tentoonstelde en doorverkocht.

Maak in deze tentoonstelling kennis met de wereld van Mesdag en de Haagse salons, met die van Mancini in zijn eenvoudige atelier in Rome en met die van de high society in Engeland en Ierland, waar hij portretten maakte in overweldigende buitenhuizen.  

Grandioze (zelf)portretten en circusjongens

De Mesdag Collectie toont een overzicht van Mancini’s werk, met onder meer Italiaanse circusjongens, grandioze portretten van zijn internationale mecenassen en enkele rake zelfportretten.

Rondleiding

Duik dieper in de tentoonstelling en ga mee met een rondleiding. Zo komt u meer te weten over Mancini en de bijzondere overeenkomst die hij en Hendrik Willem Mesdag hadden. De rondleidingen zijn op 25 maart, 22 april, 27 mei en 24 juni om 14 uur.

Lezing

Tijdens de lezing van 8 april vertelt Conservator Adrienne Quarles van Ufford meer over Antonio Mancini, zijn extravagante schilderijen en de unieke band die hij had met Hendrik Willem Mesdag. Wilt u zeker zijn van een plekje? Meld u dan snel aan.

 https://www.demesdagcollectie.nl/    

Datum:
13 maart 2020 / 28 juni 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0