Mastercard meerjarig sponsor van Kunsthal Rotterdam

Mastercard meerjarig sponsor van Kunsthal Rotterdam 

Mastercard en Kunsthal Rotterdam zijn deze zomer een meerjarige sponsorsamenwerking gestart. Jaarlijks zal Mastercard een van de tentoonstellingen in de Kunsthal ondersteunen. Hierbij staat het activeren van het publiek centraal.

De verbintenis krijgt onder meer vorm met een live stream van The Utopia Ball op zaterdag 18 september, ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling ‘Deep in Vogue. Celebrating Ballroom Culture’. Door het organiseren van fysieke en digitale Priceless Experiences voor kaarthouders zet Mastercard zich als partner van de kunst- en cultuursector in om kunst breed toegankelijk te maken.

Nieuw publiek 

Kunsthal Rotterdam directeur Herman van Karnebeek vertelt: “We zijn ontzettend blij met de meerjarige samenwerking met Mastercard, die ons in staat stelt om ons programma nog toegankelijker te maken voor een nieuw publiek. Met ons contrastrijke en afwisselende programma in het bijzondere gebouw van Rem Koolhaas weten we mensen steeds weer te verrassen. In de Kunsthal ga je op avontuur, en daar past Mastercard als partner fantastisch bij.”

Deep in Vogue

De tentoonstelling Deep in Vogue - in nauwe samenwerking met Amber Vineyard, Mother van het eerste Nederlandse ballroom house House of Vineyard - viert de ballroomcultuur. Het geeft context aan een subcultuur gevormd door en voor queer en transgender mensen, zwart en van kleur. In de tentoonstelling worden de belangrijkste aspecten uit de ballroomcultuur van de jaren 1980 tot nu belicht, met onder meer zwart-wit foto’s van documentairefotograaf Chantal Regnault, videowerken van documentairemaker Ottilie Maters en enkele mode-items. Deep in Vogue brengt de community, codes en expressieve kracht van ballroom in beeld, waarbij de focus ligt op de oorsprong en de voortdurende noodzaak om elkaar te vieren in een maatschappij die daar vaak in tekortschiet. De tentoonstelling is te zien van zaterdag 18 september 2021 t/m zondag 9 januari 2022.

The Utopia Ball - zaterdag 18 september vanaf 18.00 uur

De tentoonstelling Deep in Vogue wordt op zaterdag 18 september, tijdens Rotterdam Pride 2021, feestelijk geopend met The Utopia Ball. Dit jaarlijks terugkerende Europese ball wordt georganiseerd door Yamuna Forzani en DJ Seven Angels, en brengt een ‘queer utopia’ tot leven. The Utopia Ball wordt mede mogelijk gemaakt door Mastercard en is voor iedereen te volgen via een speciale livestream: www.kunsthal.nl/theutopiaball

The Utopia Ball wordt gehost door Amber Vineyard en de MC is Typhoon Prodigy. De jury bestaat uit Noa Milan, Mystique Garçon, Cupcake Vineyard, Mother Rheeda Ladurée en Diva Ivy Balenciaga. Designers van de speciale Fashion Show die tijdens het Ball plaatsvindt, zijn Timothy Scholte, Michelle TSM, Augusto Ju Nior en Danny Bislik.

www.mastercard.nl 

https://www.kunsthal.nl/nl/#tijdlijn-2021-09

Datum:
15 september 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0