Matchboox komt met Louis van Gaal Serie

Matchboox komt met Louis van Gaal Serie

Deze cassette bevat een Serie van vier MatchBoox met bijzondere uitspraken van Louis van Gaal. Louis van Gaal (1951) behoort tot de beste voetbaltrainers die Nederland ooit heeft gekend. Hij had succes met Ajax, AZ en het Nederlands elftal, en dat gold niet minder voor zijn werk als trainer bij Barcelona, Bayern München en Manchester United.

Behalve tijdens wedstrijden manifesteerde hij zich nadrukkelijk op persconferenties, waarbij hij nogal eens de confrontatie aanging met journalisten. Dat leverde een groot aantal bijzondere uitspraken op ‒ zowel in zijn moedertaal als in het Engels en Duits. Sommige van zijn uitspraken zijn staande uitdrukkingen geworden. De beste daarvan hebben wij voor u geselecteerd in de Louis van Gaal Serie.

Illustrator: Dik Bruynesteyn (1927–2012)

Dik Bruynesteyn (1927-2012) was een vermaarde striptekenaar en karikaturist die zich vooral toelegde op voetbal. Zijn sporttekeningen verschenen niet alleen in diverse kranten, maar ook jarenlang op de televisie. Een groot aantal tekeningen is opgenomen in het album Dik tevreden (2013).

Vormgever: Huug Schipper (1953)

Huug Schipper is grafisch ontwerper bij Studio Tint in Den Haag en oud-docent (typo)grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Samensteller: Bob Polak (1947).

Bob Polak is schrijver-publicist. Hij bedenkt MatchBoox en stelt ze samen.

https://www.matchboox.com/

Datum:
11 april 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0