Maurits & Ahmet | Mauritshuis

Maurits & Ahmet | Mauritshuis

Op vrijdag 23 september overhandigt algemeen directeur Martine Gosselink voor één avond de sleutel van het Mauritshuis aan fotograaf en filmmaker Ahmet Polat. Zijn foto It's all in the game is één van de 16 foto's die het Mauritshuis op dit moment laat zien in de tentoonstelling FLASH | BACK.

Toptalenten zoals op deze foto te zien zijn wil Polat op zijn avond als directeur van het Mauritshuis een podium geven. Samen met NN Group organiseert het Mauritshuis avonden waarbij de bezoeker door de ogen van een spraakmakende persoonlijkheid het museum op een andere manier leert kennen. Een avond vol bijzondere verhalen, ontmoetingen, muziek, workshops en veel gezelligheid.

Jonge creatievelingen

De foto It's all in the game heeft als inspiratie het schilderij De damspelers van Michael Sweerts uit 1652. Waar de jongens op het schilderij duidelijk uit de betere kringen komen, zijn de mensen op Polats foto een nieuwe generatie spelers. Jonge creatievelingen zoals Naaz, Simon en Youtha die zich aan het bewijzen zijn en die op zoek zijn naar hun plek binnen de culturele wereld. De discussie van de afgelopen jaren over diversiteit en gelijke kansen heeft voor deze jonge talenten nieuwe deuren geopend. Deuren die voorheem gesloten waren. De avond van Maurits & Ahmet staat in het teken van deze generatie. Polat brengt op 'zijn' avond verschillende mensen bij elkaar die elkaar nog te weinig tegenkomen in het dagelijks leven. 

Ahmet Polat

Polat (1978) wil met zijn fotografie en veldwerk bruggen bouwen tussen verschillende culturen, identiteiten en achtergronden. Hij woonde en werkte tien jaar in Istanbul en kwam in 2015 terug naar Nederland. Zijn documentaire 'Ik ben een bastaard' zit in de selectie voor een Gouden Kalf 2022 in de categorie Korte Film. Zijn werk wordt internationaal tentoongesteld, onder meer in het Rijksmuseum, Istanbul Modern, Stedelijk Amsterdam en BOZAR Brussel. Met Stichting Studio Polat wil Ahmet samenwerkingen tussen verschillende disciplines en creatieve werelden initiëren, stimuleren en ondersteunen.

Vanaf 18.15 uur is het museum geopend, de avond start om 19.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen.

Tickets reserveren via https://www.mauritshuis.nl/nu-te-doen/maurits/

De avond zelf is gratis, toegang tot het museum via een geldig entreebewijs. Toegang tot het museum met Museumkaart of BGL VIP-kaart is gratis. 

De tentoonstelling FLASH | BACK is nog te zien tot en met 16 oktober. 

Zestien topfotografen - waaronder Ahmet Polat, Erwin Olaf, Rineke Dijkstra, Anton Corbijn en Sanja Marušić - lieten zich inspireren door de zeventiende-eeuwse schilderijen uit het Mauritshuis. Het resultaat: zestien nieuwe meesterwerken. Voor elke zaal van het Mauritshuis één. In FLASH | BACK hangen, staan en liggen ze tussen hun zeventiende-eeuwse inspiratiebronnen. 

Afbeeldingen

1) Ahmet Polat, It's all in the game, 2022, 2) Foto Ahmet Polat: Ivo Hoekstra

https://www.mauritshuis.nl/  

Datum:
23 september 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0