Mauritshuis opent op 1 juni om 12.00 uur weer deuren voor publiek. Tentoonstelling George Stubbs verlengd

Mauritshuis opent op 1 juni om 12.00 uur weer deuren voor publiek. Tentoonstelling George Stubbs verlengd

Entreetickets via de website van het museum vanaf vrijdag 22 mei 09.30 uur : www.mauritshuis.nl/bezoek

Het Mauritshuis opent op maandag 1 juni om 12.00 uur weer zijn deuren voor het publiek na een lange sluiting in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Bezoekers kopen vooraf via de website een entreeticket met een tijdslot, per tijdslot hebben 20 bezoekers entree tot het museum. Voor elke bezoeker hanteert het museum een ruimte van 10 m2, in eventuele wachtrijen 1,5 meter. De tentoonstelling George Stubbs – De man, het paard, de obsessie is verlengd tot en met 30 augustus. De openingstijden zijn dezelfde als voorheen. 

Martine Gosselink, directeur Mauritshuis: ‘Voor mij is 1 juni een zeer bijzondere dag. Voor het eerst sinds mijn aantreden als directeur zal ik het museum weer vol met mensen zien. Mensen die willen bewegen, willen kijken, willen genieten van kunstwerken die gemaakt en bedoeld zijn om bewonderd en besproken te worden, om als inspiratie te dienen en verlichting te bieden. Wees welkom!'.

Bezoek aan het Mauritshuis

Het Mauritshuis is vanaf 1 juni alleen te bezoeken met een vooraf via de website geboekt entreebewijs. Drie keer per uur is er een tijdslot, waardoor een goed gespreide verdeling van bezoekers ontstaat. De garderobe wordt aangepast. Er komt vooralsnog geen vaste route door het museum, maar waar dat nodig is, wordt 'éénrichtingsverkeer' ingesteld. Tevens worden bezoekers duidelijk van elkaar gescheiden wanneer zij het museum inkomen en weer verlaten. Per individuele bezoeker hanteert het museum een ruimte van 10 m2. In het totale museum (foyer, vaste collectie, tentoonstellingszalen) is er ruimte voor 110 bezoekers, regulier was dat 450. Toiletten zijn open en worden zeer frequent schoongemaakt voor extra hygiëne. Het museum kan worden bezocht zonder mondkapje, medewerkers van het museum zullen toezien op het in acht nemen van de 1,5 meter-regel. Het is voorlopig nog niet mogelijk het Mauritshuis met een audiotour te bezoeken of een rondleiding te boeken. De winkel en Brasserie Mauritshuis gaan eveneens op 1 juni weer open, conform de richtlijnen van het RIVM. De Brasserie heeft gewijzigde openingstijden: check hiervoor de website. 

George Stubbs & overige tentoonstellingen

De tentoonstelling George Stubbs – De man, het paard, de obsessie is verlengd tot en met 30 augustus, inclusief het topstuk uit de National Gallery in Londen, het schilderij van het wereldberoemde renpaard Whistlejacket uit 1762. De tentoonstelling over de Britse paardenschilder opende op 20 februari onder grote belangstelling maar moest op 12 maart de deuren sluiten.

De tentoonstelling Als kunst wetenschap wordt die was gepland vanaf 2 juli, wordt verplaatst naar het najaar van 2021. Voor komend najaar organiseert het Mauritshuis een alternatieve tentoonstelling waarover het museum binnenkort meer bekend maakt.

Mauritshuis at Home, alle online activiteiten van het museum!

Nog heel even en met Mauritshuis is weer open! Tot die tijd valt er volop te genieten van het mooiste en beste uit de tijd van Rembrandt & Vermeer - gewoon thuis op de bank of in de zon: Maurits-thuis. Elke dag zijn er online activiteiten, mini-colleges, rondleidingen, het museum kan virtueel worden bezocht en kinderen kunnen creatief aan de slag. www.mauritshuis.nl/mauritshuis-at-home

https://www.mauritshuis.nl/

Datum:
1 juni 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0