Mei in Den Haag: Residentie Orkest met meesterwerken van Beethoven, Verdi en Tsjaikovski

Mei in Den Haag: Residentie Orkest met meesterwerken van Beethoven, Verdi en Tsjaikovski 

In mei brengt ensemble Tableaux Vivants een afwisselend programma en dirigeren Richard Egarr, Anja Bihlmaier en Jader Bignamini Residentie Orkest Den Haag in werken van onder anderen Beethoven, Verdi en Tsjaikovski. De solisten zijn violiste Baiba Skride, cellist Leonard Elschenbroich en de zangers Guanqun Yu, Oksana Volkova, Yosep Kang en Milan Siljanov. 

za 14 mei, 20.30 uur, Amare

MASTERCLASSICS: BEETHOVEN SPECIAL

Een ode aan de romantische grootmeester Beethoven. Zonder deze revolutionaire componist had het muzikale landschap er heel anders uitgezien. Violiste Baiba Skride speelt zijn onverwoestbare en ’s werelds mooiste Vioolconcert. Beethovenspecialist Richard Egarr geeft op deze Masterclassicsavond zijn eigenwijze visie op de Vierde symfonie. Masterclassics is een ongedwongen topavond: laagdrempelig, prikkelend en niet te lang. Voor de beginnende luisteraar en iedereen die meer uit klassieke muziek wil halen. 

vr 20 mei, 20.00 uur & zo 22 mei, 14.15 uur, Amare

VERDI’S MESSA DA REQUIEM

Chef-dirigent Anja Bihlmaier sluit haar eerste seizoen af met een van de grootste werken uit de muziekgeschiedenis: de dodenmis van Verdi. Meesterlijk weet de operacomponist koren en solostemmen samen te voegen. Werkelijk alles is spectaculair aan zijn Messa da Requiem: razende emoties, ongekende intimiteit, woeste klanken, indrukwekkende koperblazers. Op het balkon rond het orkest staan meer dan honderd zangers, de solisten zijn sopraan Guanqun Yu, mezzosopraan Oksana Volkova, tenor Yosep Kang en bas Milan Siljanov. 

wo 25 mei, 20.15 uur, Nieuwe Kerk

TABLEAUX VIVANTS

Vijf musici van het Residentie Orkest - Eline van Esch (fluit), Pauline Oostenrijk (hobo), Mara Oosterbaan (viool), Timur Yakubov (altviool) en Sebastiaan van Halsema (cello) – startten in 2017 ensemble Tableaux Vivants om vorm te geven aan hun artistieke verwantschap. Door het rijke kleurenpalet van de instrumentencombinaties, de afwisselende repertoirekeuze en de levendige toelichtingen stapt de luisteraar in een kleurrijk muzikaal schilderij. Op het programma in de Nieuwe Kerk staan werken van J.C. Bach, Holst, Van Gilse, Mozart, Debussy/Chapron en Bliss. 

vr 27 mei, 20.00 uur, Amare & zo 29 mei, 15.00 uur, TivoliVredenburg

TSJAIKOVSKI’S PATHÉTIQUE

Met dirigent Jader Bignamini maakte het Residentie Orkest kennis bij De Nationale Opera in Puccini’s Madama Butterfly. Dat leidde tot de wens om met elkaar samen te werken in een symfonisch programma. Tsjaikovski’s Pathétique is het resultaat. Laat je meenemen op een reis die een compleet leven samenvat, waarbij in het laatste deel de muziek steeds verder wegsterft. Langzaam, donker en baanbrekend. De avond begint met het mysterieuze Tweede celloconcert van Sjostakovitsj met solist Leonard Elschenbroich. 

Op de foto’s: Baiba Skride, Leonard Elschenbroich, Guanqun Yu, Jader Bignamini, Oksana Volkova 

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Twitter, YouTube 

Datum:
14 mei 2022 / 27 mei 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0