Menagerie, een tentoonstelling van (oud-)docenten van de ARTIS-Ateliers

Menagerie, een tentoonstelling van (oud-)docenten van de ARTIS-Ateliers

In Kerk aan Zee in Muiderberg worden kunstwerken met het thema dier getoond, die gemaakt zijn door de (oud-)docenten van ARTIS-Ateliers.

De ARTIS-Ateliers - in 1987 opgericht - is met vier groepen per week begonnen met teken-, schilder- en boetseerlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Anno 2022 is dit aantal uitgegroeid naar 31 groepen per week en telt het docententeam 15 beeldend kunstenaars.

35 jaar ARTIS-dieren  

Al 35 jaar vormen de ARTIS-dieren het uitgangspunt voor de vele werken die in ARTIS gemaakt worden. Tijdens de voorjaars- en najaarscursussen komen wekelijks zo’n 500 deelnemers naar het ARTIS-Park om daar de dieren te observeren en om te zetten in hun eigen, figuratieve kunstwerken. Iedere deelnemer heeft een persoonlijke stijl en een eigen handschrift.

De lessen worden door professionele beeldende kunstdocenten individueel begeleid en gestimuleerd. De groepen zijn dan ook niet groter dan 16 deelnemers. 

Behalve begeleiding in het tekenen of boetseren, is kennis van en liefde voor de dieren onontbeerlijk voor de docenten van de ARTIS-Ateliers. Het dier en de affiniteit met natuur vormen dan ook het thema van deze groepsexpositie. Omdat de ARTIS-Ateliers dit jaar 35 jaar bestaat, zijn oud docenten uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Wessel Broekhuis 

De historicus Wessel Broekhuis zal op zondagmiddag 18 september om 14.00 uur de expositie openen. Hij studeerde af op de geschiedenis van ARTIS en andere dierentuinen, is nu ook werkzaam in ARTIS als medewerker bij het Groote Museum én heeft jarenlang lessen bij de ARTIS-Ateliers gevolgd.
Je bent van harte uitgenodigd voor de opening. 

Datum expositie: 18 september tot en met 6 november 2022, met uitzondering van 9 oktober.
Open op zondagmiddag 13.00 - 16.00 uur, Kerk aan Zee, Kerkpad 2, Muiderberg.

Houdt de website van Kerk aan Zee in de gaten voor een gratis workshop op één van deze komende zondagmiddagen.  

Deelnemende kunstenaars

Sybila Baumann-van der Hart - Luca van Boeckel - Beatrijs van Deursen - Emma van Drongelen – Marjolein Endert - Nel Groot - Nynke Kuipers - Nanna Lahn - Anna Lambert - Jacqueline Lamme - Mirjam Mieras - Charlotte Mouwens - Claar Nieuwenhuijs - Jasmijn de Nood - Elsbeth Pluimers - Loïs Richard - Iris Rijsman - Judith Rooijers - Carmen Schabracq - Anne Terlunen - Lisouk Thörig-van de Pol - Babette Voets - Lotte Voets - Sandra de Weijze - Noek Zwaan

https://kerkaanzee.nl/cultuur-aan-zee/kunst-aan-zee

Datum:
18 september 2022 / 6 november 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0