Meterslang panorama langs boulevard

Vanaf aanstaande zaterdag tot half juli werken kunstenaars aan een moderne replica van Panorama Mesdag in street art. Dit gebeurt op een 120 meter lange schutting pal aan zee bij de Noord Boulevard.

Ieder weekend wordt de tekening van het grootste schilderij van Nederland verder ingekleurd. In totaal krijgt het werk 12 segmenten met verschillende kunststijlen, samen een bont geheel. Scheveningse basisschoolleerlingen zullen helpen bij het inkleuren.

Verleden koppelen aan heden

Initiatiefnemer van het project is The Hague Street Art, onderdeel van de stichting Aight. Zij zetten zich in voor alles op het gebied van street art in Den Haag. Max Mollinger zegt hierover: “We koppelen hiermee het verleden, het bekendste schilderij gemaakt op Scheveningen, naar het heden. Onze interpretatie van Stad aan Zee. Alle uitvoerende kunstenaars zijn aangesloten bij ons platform en hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de scene.”

Vanaf het Kurhaus is het kunstwerk te bereiken onder de pier door, via het nieuwe voetpad, richting Zwarte Pad. De schutting markeert het gebied dat als laatste gedeelte van de boulevard een metamorfose krijgt, onderdeel van het project ‘De Kust Gezond’.     

www.feestaanzee.nl

Datum:
1 juni 2018 / 15 juli 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0