Mini-expositie War in Ukraine – through the eyes of artists | Beeld en Geluid Den Haag

Mini-expositie War in Ukraine – through the eyes of artists | Beeld en Geluid Den Haag

Oekraïne ligt onder vuur. Het oorlogsgeweld zet kunstenaars met Oekraïense roots aan tot actuele, van emotie doordrongen werken. Beeld en Geluid Den Haag presenteert met een tijdelijke mini-expositie een selectie tekeningen van Oekraïense artiesten die refereren aan de actuele situatie in hun thuisland. De mini-expositie is te vinden in de Lounge van Beeld en Geluid Den Haag en gratis toegankelijk.

 

Op 24 februari 2022, om 4 uur ’s ochtends, lanceerde Rusland een grootschalige invasie van Oekraïne. Een aantal Oekraïense steden kwam onder vuur te liggen. Deze oorlog begon 8 jaar geleden met de bezetting van Donbass en de annexatie van de Krim. De tentoonstelling is een selectie van tekeningen van de Oekraïense uitgeverij UA Comix. De werken zijn na 24 februari 2022 gemaakt.

Ervaringen en emoties 

Terwijl de oorlog voortduurde en alsmaar heviger werd, voelden de tekenaars een niet te stoppen drang om hun ervaringen en emoties uit te drukken. Zij dragen hun werk op aan degenen die het Oekraïnse grondgebied beschermen en iedereen die is omgekomen in deze oorlog.

Deze tijdelijke mini-expositie is gratis te bezoeken en te vinden in de Lounge van Beeld en Geluid Den Haag. Bekijk via onderstaande link de brochure, die meer informatie biedt over de tentoonstelling en getoonde werken.

BEKIJK BROCHURE

Let op: de kunstwerken worden na afloop van de expositie (15 mei) geveild. De opbrengst wordt ingezet ter ondersteuning van tekenaars en vrijwilligers in Oekraïne. Belangstellenden voor een kunstwerk kunnen zich melden bij: publishing.uacomix@gmail.com.

https://denhaag.beeldengeluid.nl/  

Datum:
11 april 2022 / 15 mei 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0