Modetentoonstelling MAISON AMSTERDAM in De Nieuwe Kerk heropend!

Modetentoonstelling MAISON AMSTERDAM in De Nieuwe Kerk heropend!

De deuren van De Nieuwe Kerk zijn weer geopend. Tot en met 3 april is de kerk weer ’s lands grootste modehuis: MAISON AMSTERDAMDe stad, de mode, de vrijheid.

De tentoonstelling presenteert ruim 150 creaties, historische en hedendaagse, die verhalen over Amsterdam als modestad met een geheel eigen signatuur. De feestelijke outfits van de toegevoegde Party Chic! edition zijn nog te zien t/m Valentijnsdag, 14 februari 2022. MAISON AMSTERDAM is de eerste grote modetentoonstelling met de stad Amsterdam als kern.

Struinen door de stad

In de tentoonstelling maak je een reis; je struint door de stad en door tijdperken. Te beginnen op de Dam, waar De Nieuwe Kerk staat. En verder, langs plekken als de Zeedijk, het Vondelpark en de Oostelijke Handelskade, waaraan specifieke modethema’s zijn verbonden. Je duikt in het uitgaansleven van de roaring twenties en dat van de tijd van de RoXY en de iT. Je bezoekt oude modepaleizen, modeshows en festivals, zoals de Hartjesdagen en Keti Koti. Wat doet vrijheid, maar ook onvrijheid, met mode? 

Haute couture meets jongerenstijlen

Iconische haute couture en innovatieve designs krijgen een plek naast revolutionaire trends, zoals de minirok en de punkjas. Het zijn stijlen die voortkwamen uit de jongerencultuur, zoals de hippies op de Dam, graffiti en de punkbeweging, die zichtbaar een spoor trokken door de stad. Nadruk komt te liggen op individuele kledingstukken, die elk een eigen verhaal vertellen door de ogen van de ontwerper, of juist de drager. Denk aan jeans, gekocht bij de eerste spijkerbroekenwinkel op de Warmoesstraat, of de iconische Rainbowdress. In de tentoonstelling zijn thema’s als duurzaamheid, gender en diversiteit verweven.

Party-chic! edition verlengd t/m 14 februari 2022

De Party-chic! edition wordt verlengd t/m 14 februari zodat we tot en met Valentijnsdag inspiratie kunnen opdoen voor feestelijke outfits. Maar liefst acht bijzondere feestcreaties van befaamde ontwerpers en bekende dragers zijn te zien. Couturestukken van de hand van Corné Gabriëls, Percy Irausquin, David Laport, Ferry Schiffelers en Jan Taminiau. Maar ook persoonlijke feestcreaties van Iris van Lunenburg en Monique van de Ven en de fatto a mano smoking van ’s lands stijlpastoor Arno Kantelberg zijn te bewonderen. Amsterdam is niet alleen het decor van de Party-chic! edition, maar ook de inspiratiebron. De iconische feestjurken en bijzondere pakken relateren allemaal op een unieke manier aan de stad: de creatie is gedragen naar een feest in Amsterdam, ontworpen door een Amsterdamse ontwerper of door een Amsterdammer gedragen naar een speciale avond.

Afbeeldingen

1) Creatie Ferry Schiffelers. Foto: Alizé Barthélemy Photography, 2) Foto: Alizé Barthélemy Photography, 3)

https://www.nieuwekerk.nl/   

Datum:
17 september 2021 / 3 april 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0