Monument voor Martin Luther King

4 april is het 50 jaar geleden dat Martin Luther King werd vermoord. Aanstaande vrijdag 6 april wordt Airco Caravan’s project Monument for Martin Luther King afgerond met een eendagspop-up tentoonstelling bij Arti, van 12 tot 23 uur.

I have a dream

Afgelopen twee weken zijn er 50 beeldjes verspreid, in Amsterdam op plekken die herinneren aan het slavernijverleden en racisme, en overhandigd aan organisaties en mensen die de geweldloze strijd tegen racisme en discriminatie voortzetten. Comité 21 Maart, Mauritshuis, Martin Luther Kinglezing en de VU, die een eredoctoraat aan King uitreikte, zullen er ook nog een ontvangen. Kijk voor het overzicht op mlk50.nl

MLK guerrilla-acties

Van Dokkum tot de burgemeesterswoning in Amsterdam, van het Martin Luther Kingpark tot Museum van Loon, zijn er zo'n 20 beeldjes in de openbare ruimte geplaatst. Voor dag en dauw op, Airco incognito

Gisteren 2 april heeft Nasrdin Dchar op RTL 4  over het Martin Luther Kingbeeldje verteld.

Vandaag, 3 April staat er een artikel in Het Parool, en is er op Radio 1 een interview in de rubriek Optimist (Radio 1, 14.25 uur).

Woensdag 4 april, als het precies 50 jaar geleden is dat Martin Luther King werd vermoord, overhandigt Airco Caravan een beeldje aan Lilianne Ploumen en collega's, voor de Tweede Kamer.  

Op 2 april is er een documentaire te zien geweest In de Schaduw van King, over Harcourt Klinefelter, de voormalig persvoorlichter van Martin Luther King, op NPO2.

Zoek Martin Luther King

Kom je een Martin Luther Kingbeeldje tegen, maak dan een foto of een selfie en post op Facebook / Instagram @MLKjr50 met hashtag #MLKjr50 en #MLK50. Volg het project en lees meer op mlk50.nl

Afbeeldingen

1) Jessica de Abreu van The Black Archives, Airco Caravan, Harcourt Klinefelter en Sylvana Simons, 2) De plek in Dokkum waar de anti-Zwarte Piet-demonstranten niet werden toegelaten, 3) Martin Luther King, voor Het Parool, 4) Jennifer Tosch, Ashaki en Giovanni van Black Heritage Tours, (boek zo'n tour!), Nasrdin Dchar, Humberto Tan en Adriaan van Dis.   

http://www.aircocaravan.com/
 
 
 

 

 

 

Datum:
2 april 2018 / 6 april 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0