Museum in Bloei in de lente te zien in het Frans Hals Museum

Museum in Bloei in de lente te zien in het Frans Hals Museum

Van 25 maart tot en met 29 mei 2022 sieren verse boeketten en andere vormen van bloemsierkunst de zalen en gangen van het Frans Hals Museum. Het gebeurt zelden, verse bloemen of planten in museumzalen, maar traditiegetrouw staat het Frans Hals Museum in het voorjaar ‘in bloei’.

De zalen vol oude meesters en hedendaagse kunst worden voorzien van spectaculaire bloemcreaties in de mooiste design- en historische vazen uit de collectie. 

Uitbundig en kleurrijk

Het Vip’s team van de Vrienden van het Frans Hals Museum onder leiding van Vibeke Struben neemt het eerste deel van Museum in Bloei op zich. Hun presentatie van zowel uitbundige als subtiele boeketten wordt nauwgezet afgestemd op de stijl van de zaal en de schilderijen, aangevuld met spectaculaire designvazen en glasobjecten van glaskunstenaar Bernard Heesen (Leerdam, 1958).  Aansluitend worden vanaf 26 april creaties van bloemkunstenaar Paul Wijkmeijer en zijn team van bloemenatelier Klavertje Vijf getoond. Zijn boeketten zijn weelderig, spannend en kleurrijk. Hierdoor krijgt het museum een unieke sfeer, in de periode dat de nabijgelegen Keukenhof geopend is.

Thuis bij Jordaens en Haarlemse Helden. Andere Meesters

De bloemcreaties worden getoond in de collectiepresentatie Haarlemse Helden. Andere Meesters in locatie Hof van het museum. In Haarlemse Helden. Andere Meesters ontmoeten oude meesters en hedendaagse kunstwerken elkaar in actuele thema’s. Met spannende nieuwe combinaties zoals Frans Hals x Patricia Kaersenhout, Willem Claeszoon Heda x Jan Van Imschoot en Judith Leyster x Bea Schlingelhoff. Tot en met 8 mei is in locatie Hof ook nog de tentoonstelling Thuis bij Jordaens te zien: de eerste monografische tentoonstelling van de zeventiende-eeuwse Antwerpse meester Jacob Jordaens in Nederland.

Afbeeldingen

1) Campagnebeeld, Boven: eerdere editie Museum in Bloei, foto Gert Jan van Rooij, Onder: Pieter Gerritsz Roestraten, Stilleven met parfumbrander (detail), c. 1660, Frans Hals Museum , 2) Eerdere editie Museum in Bloei, Bloemen Vip’s team Vrienden o.l.v. Vibeke Struben, vaas oude vijzel, foto Gert Jan van Rooij, 3) Eerdere editie Museum in Bloei, Bloemen Paul Wijkmeijer, tulpenvaas Jan van der Vaart, foto Inga Powilleit. 

https://www.franshalsmuseum.nl/nl/           

Datum:
25 maart 2022 / 29 mei 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0