Museum Panorama Mesdag ontvangt steun van Kickstart Cultuurfonds

Museum Panorama Mesdag ontvangt steun van Kickstart Cultuurfonds   

Museum Panorama Mesdag ontvangt van het Kickstart Cultuurfonds een eenmalige subsidie van 80.000,- euro om educatieactiviteiten, tentoonstellingen en bijbehorende publieksbegeleiding aan te passen aan de 1,5 metercriteria.   

Museumdirecteur Minke Schat is zeer verheugd met de erkenning van het Kickstart Cultuurfonds. De donatie zorgt ervoor dat het museum weer de ruimte krijgt om mee te kunnen bewegen met de nieuwe werkelijkheid. Zo kunnen de bezoekers op een veilige manier blijven genieten van het altijd indrukwekkende Panorama van Scheveningen, de museumcollectie en het verrassende aanbod van wisselende tentoonstellingen en presentaties. 

Erfgoed van Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw

Schat: “De crisis raakt ons als particuliere instelling, zonder structurele subsidies, extra hard. Als museum willen we met het erfgoed van Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten, ook in deze taaie tijden, een breed en divers publiek blijven inspireren. Buitengewoon dankbaar zijn we voor de steun vanuit het Kickstart Cultuurfonds die dit mede mogelijk maakt.   

Over Kickstart Cultuurfonds    

Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren. Het Kickstart Cultuurfonds is een gezamenlijk initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, en de VandenEnde Foundation. Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds / Zadelhof Cultuur Fonds / Stichting Fonds Neven en Nichten van Zadelhoff, Fonds 1818, Stichting Zabawas en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten.  

https://www.panorama-mesdag.nl/

Datum:
30 oktober 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0