Muziek, meditatie & yoga bij Breath of Life van Residentie Orkest Den Haag

Muziek, meditatie & yoga bij Breath of Life van Residentie Orkest Den Haag 

Levenslucht staat centraal bij het programma Breath of Life van Residentie Orkest Den Haag. Rond de concerten op vrijdag 20 en zondag 22 januari in Amare organiseert het orkest een openbare yogasessie op zondag 22 januari en muzikale adem- en meditatiesessies voor jongeren en studenten op maandag 16 januari. 

Concerten Breath of Life op 20 en 22 januari in Amare

Zonder lucht geen leven, zonder adem geen ruimte. Daarom een concert waarin het Residentie Orkest olv chef-dirigent Anja Bihlmaier aandacht besteedt aan de levenslucht. Zo horen we eerst Tamino’s toverfluit uit Mozarts Die Zauberflöte. Hierop volgt de Nederlandse première van Sutra. De onlangs overleden Vlaamse componist Wim Henderickx schreef dit werk speciaal voor de solist van de avond, Annelien van Wauwe. Naast klarinettist is zij intensief yogabeoefenaar en gebruikt ze de positieve invloeden ervan zowel in haar klarinetspel als in haar dagelijks leven. Dit hoor je terug in Sutra, een klarinetconcert geïnspireerd op meditatie, yoga, filosofie en ademhaling, waarbij geluidstrillingen zorgen voor een diepgaande verbinding tussen de musici en het publiek. Tot slot Robert Schumanns Tweede symfonie. De Duitse componist werd geplaagd door depressies en een slechte gezondheid, waaronder oorsuizen. Maar in de opbeurende toon van de Tweede horen we een triomf terug: hoop en nieuwe energie overwinnen het pessimisme. 

Openbare yogasessie 22 januari op Kunstenplein in Amare

Yogastudio Balanzs geeft zondag 22 januari van 11.30 tot 12.30 uur, voorafgaand aan het Breath of Life-middagconcert, een yogasessie op het Kunstenplein in Amare. De openbare sessie voor een breed publiek tot honderd personen is gratis toegankelijk.Via deze link kun je je aanmelden. 

Muzikale adem- en meditatieworkshops 16 januari

Voel je je weleens down of gestrest? En wist je dat ademhaling je kan helpen hiermee om te gaan? Op Blue Monday, de dag dat iedereen wel een oppepper kan gebruiken, geven yogadocent Marvin Cooper en Annelien van Wauwe, klarinettist en yogadocent, in de NDT-dansstudio muzikale adem- en meditatieworkshops voor jongeren en studenten. De deelnemers mogen bovendien gratis naar een concert op 20 of 22 januari. 

Residentie Orkest Den Haag Breath of Life, website, Facebook, Instagram, YouTube

https://www.amare.nl/nl/

Datum:
16 januari 2023 / 22 januari 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0