Nederlandse Neanderthaler heeft nu een gezicht

Nederlandse Neanderthaler heeft nu een gezicht

In 2009 werd in het Rijksmuseum van Oudheden een fragment van de schedel van de eerste Neanderthaler van Nederland gepresenteerd. Die Neanderthaler heeft nu een gezicht.

De gebroeders Kennis, wereldberoemde paleo-kunstenaars, interpreteerden de kenmerken van het fossiel en andere Neanderthalerschedels om te komen tot het gereconstrueerde gezicht van ‘Krijn’, een jonge man met een opvallende bult boven zijn rechterwenkbrauw. Deze knobbel is het gevolg van een kleine tumor.

Het gezicht van Krijn 

In deze video vertelt curator Luc Amkreutz meer over de eerste Neanderthaler van Nederland. Daarnaast zien we de gebroeders Kennis & Kennis aan het werk, terwijl zij in hun atelier de laatste hand leggen aan het gezicht van Krijn.

Krijn was een van de bewoners van Doggerland, het prehistorische landschap dat nu onder de zee ligt voor de Nederlandse kust. Het fossiel en de reconstructie zijn tot en met 31 oktober 2021 samen te zien in de museumtentoonstelling 'Doggerland'. Kijk voor meer informatie op https://www.rmo.nl/en/news-press/news/the-first-dutch-neanderthal-now-has-a-face/

https://www.rmo.nl/

Datum:
13 september 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0