New Chapter Het Hem: Samir Bantal & Rem Koolhaas

New Chapter Het Hem: Samir Bantal & Rem Koolhaas

Het onderzoek ‘Countryside’ van de architecten Samir Bantal en Rem Koolhaas vormt het beginpunt van Chapter 5IVE. In dit onderzoek, dat gestart werd in 2012, wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen op het platteland over de hele wereld. Volgens hen vinden grote veranderingen in onze manier van leven allang niet meer in de stad plaats, maar in de gebieden daarbuiten.

Naar aanleiding van een reeks brainstorms met Bantal en Koolhaas heeft curator Rieke Vos een tentoonstelling ontwikkeld met werken van kunstenaars die ons bewust maken van deze schijnbare tegenstelling. De kunstwerken in deze expositie werpen een kritische blik op onze relatie met het platteland/natuur nu en in de toekomst en bieden ruimte voor gedachten over de rol van het platteland en de wereld waarin wij leven.

Bijdragen van: 

Met bijdragen van: Ian Cheng, Jasper Coppes, De Onkruidenier, Agnes Denes, Cathy van Eck, Future Farmers, Christian Jankowsky, Suzanne Husky, Gerard Ortín, Diogo Passarinho Studio, Musasa & Maarten Vanden Eynde, Rembrandt van Rijn, Xinlin Vivian Song, Agnes Waruguru (en anderen)

Chapter 5IVE is gecureerd door: Rieke Vos

Chapter 5IVE: Samir Bantal & Rem Koolhaas wordt ondersteund door: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds, Fonds 21 en Prins Bernhard Cultuurfonds 

https://hethem.nl/

Datum:
7 mei 2022 / 25 september 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0