Nijntje / Miffy 65 jaar

Hoera, het is feest! In 1955 verscheen het eerste nijntje-boek en dat betekent dat nijntje inmiddels 65 jaar bestaat. Deze bijzondere gelegenheid wordt het hele jaar door gevierd met feestelijke activiteiten en exclusieve producten. 

Het feestjaar wordt ingeluid met de uitgave van de nieuwe verzamelbundel ‘nijntjes voorleesfeest’. Voor het allereerst worden originele nijntje-verhalen gebundeld in een dik voorleesboek. De bundel bevat vijf klassiekers:   

nijntje in de dierentuin

het feest van nijntje

nijntje op school

nijntje huilt

koningin nijntje   

Nijntje of Miffy, Miffi, Mifi 

Het eerste nijntje-boek verscheen in 1955. Over de belevenissen van Nijntje zijn 30 boeken verschenen. De laatste jaren wordt in het buitenland voor Nijntje doorgaans de naam Miffy, Miffi of Mifi gebruikt, maar er zijn in het verleden ook andere namen gebruikt in bijvoorbeeld het Frans (Mouffe, Petit Lapin), Duits (Nientje, Ninchen), Fins (Milla), Zweeds (Lilla Kanin), Afrikaans (Kleintjie, Katryntjie), Tswana (Kleintjie), Sotho (Monyenyane, Mosetsanyana), Tsonga (Ntsongwana), Siswati (Potjana), Venda (Tshituku), Xhosa (Umifi), Papiaments (Nènchi), Arabisch (Naynti), Japans (Usako-chan), Chinees (Mi fei), Turks (Lâle) en Portugees (Coelhinho). De vertaalde uitgaven in Nederland (Fries en Turks) noemen het konijn met menselijke trekjes gewoon Nijntje. 

De verzamelbundel ‘nijntjes voorleesfeest’ is verkrijgbaar in de boekhandel en online.

nijntjes voorleesfeest
ISBN 978-90-5647-819-3
15,95 euro 

https://www.nijntje.nl/ 
http://www.mercispublishing.nl/

Datum:
23 januari 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0