‘Nour-Eddine Jarram. Beeldenstorm’ in Rijksmuseum Twenthe

‘Nour-Eddine Jarram. Beeldenstorm’ in Rijksmuseum Twenthe

Van 15 november 2020 t/m 9 mei 2021 is in Rijksmuseum Twenthe voor het eerst een omvangrijke tentoonstelling te zien van het werk van Nour-Eddine Jarram (1956). Jarram kwam eind jaren zeventig vanuit Marokko naar Enschede om te studeren aan de roemruchte kunstacademie AKI. Hij is nooit meer uit Enschede vertrokken en werkt tot vandaag de dag aan een rijk oeuvre dat op (inter)nationale erkenning kan rekenen.

 

In zijn werk heeft Jarram zich altijd met verschillende onderwerpen beziggehouden, maar een constante in zijn tekeningen en schilderijen is de vermenging van verschillende tradities: Islamitische beeldtradities worden de ene keer verenigd met Christelijke iconografie en de andere keer met 17de-eeuwse Hollandse landschapschilderijen of surrealistische motieven.

Vluchtelingen / jongeren met migratieachtergrond 

De laatste jaren, van pakweg 2015 tot nu, zijn maatschappelijke thema’s onderwerp geworden van zijn werk: de grote toestroom van vluchtelingen en de wijze waarop zich jongeren met een migratieachtergrond zich staande houden in het huidige tijdsgewricht. In deze werken wil Jarram vooral de mens en zijn (universele) drijfveren vatten. 

https://www.rijksmuseumtwenthe.nl/

Datum:
15 november 2020 / 19 mei 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0