November Music 2019

Elk jaar presenteert November Music enkele programmaonderdelen waarbij muziek samengaat met een andere kunstvorm, zoals dans, theater of beeldende kunst. Ook dit jaar heeft November Music weer een paar prachtige en bijzondere samenwerkingen.  

Daarnaast gaat morgen collega festival, Theaterfestival Boulevard,  van start. Hieronder ook enkele bijzondere programma’s van dit festival.

Val

In Val zoekt het gezelschap een nieuwe dimensie binnen het visuele theater op. Mimespelers verbeelden de onvoorspelbare schoonheid van de val. Een voorstelling waarin de wetten van de zwaartekracht en verborgen angsten op subtiele wijze bespeeld worden. De rietspelers van blazersensemble Calefax voegen zich bij het gezelschap en spelen een gloednieuw werk van de Cypriotische-Nederlandse componist Yannis Kyriakides. Een compositorische duizendpoot die November Music al jaren nauw volgt.

Solas

In Solas, bundelen tien musici en dansers de krachten voor een hoopgevende, opbeurende totaalvoorstelling. Volksliederen en favoriete smartlappen bieden al eeuwen lang ultieme troost. Momenten van soelaas die in de nieuwste voorstelling van het gelauwerde Nederlandse dansgezelschap LeineRoebana tot een kookpunt komen. Dans en muziek gaan in elkaar op in een vertroostende maalstroom vol beweging, waarbij de dansers luidkeels zingen en musici verleidelijk dansen.

Moving Guitars

Een muzikale fantasiewereld die oud en nieuw bij elkaar brengt. Gitarist en componist Florian Magnus Maier en collega Izhar Elias laten hun gitaren ronddansen in de wondere wereld van het legendarische kunstenaarsduo Paul en Menno de Nooijer en danser Kenzo Kusuda. Modern muziektheater zoals nog weinigen het eerder aanschouwd zullen hebben. In Moving Guitars gaan muziek, beeld en dans een eeuwen overbruggend verbond aan.

Nas & Hocks

Een match made in heaven. Componist Mayke Nas en beeldend kunstenaar Teun Hocks bundelen hun krachten in een nieuw muziektheaterwerk. De verwachtingen zijn hoog gespannen en met de virtuozen van Nieuw Amsterdams Peil als muzikale reisgenoten is een fantasierijke avond vol surprises gegarandeerd. In hun tragikomische muziektheater Het arsenaal der ongeleefde dingen  verkennen Nas en Hocks de levens die wij niet leven, simpelweg omdat we andere keuzes hebben gemaakt.

Schuitemaker & Strootman

‘Arno Schuitemaker overtreft zichzelf met ragfijn The Way You Sound Tonight’, schreef Cultuurpers. Een dans uit de toekomst waar het publiek in wordt ondergedompeld. De voorstelling van choreograaf / theatermaker Arno Schuitemaker en componist Aart Strootman bleek één van de hoogtepunten tijdens Holland Festival 2018 en gooide ook gedurende Theaterfestival Boulevard van dat jaar hoge ogen. Tijd dus voor een reprise.

Theaterfestival Boulevard

Van 1 t/m 11 augustus zet collega festival Boulevard 's-Hertogenbosch weer even helemaal in  het teken van theater. Of eigenlijk in het teken van mooie voorstellingen,  want het festival presenteert naast theater ook dans, muziek en kunstvormen die niet in een hokje passen. Een absolute aanrader dus om je komende week even helemaal in onder te dompelen.

Signaal bij Haanwijk

De Tilburgse klankkunstenaars Strijbos & Van Rijswijk trakteren je op het landgoed Haanwijk op een 1 kilometer lange landschapsopera. Beleef al wandelend hun   verklanking van dit prachtige stukje natuur.

#Minaret

#minaret is een voorstelling met zes dansers, drie musici en een drone. De Libanese choreograaf Omar Rajeh laat vragen boven onze hoofden cirkelen als: Kan een stad sterven? Geldt dat ook voor haar idealen, cultuur en verhalen? Hoe staan de overlevenden weer op? Lukt dat in zo’n verwoeste stad?

What we leave behind

Een beeldende, fysieke en muzikale voorstelling  van Davy Pieters en Theater Utrecht. Zestien performers en mimetalenten laten je een timelapse in real time beleven: welke ideeën leven voort, veranderen of laten we achter?

Ghost writer and the broken hand break

In deze hypnotiserende performance werpt de Vlaamse theatermaker Miet Warlop zich met twee andere performers in een westerse versie van de derwisj-dans. 
Rondtollend willen ze aan herinneringen en verhalen ontsnappen en zich overgeven aan louter duizelingwekkend nu. 

Artvark & Drums United

Terwijl de saxofoons van Artvark meeslepende melodieën en bezielde soundscapes laten horen, stuwen de percussionisten van Drums United hun ultieme world groove de zaal in. Een tijdloze trip inclusief meditatief koraal met zangerige percussie, stomende saxofoonsolo’s en een opzwepend ritme.

Hieronder een filmpje van November Music 2018.  

www.novembermusic.net
https://www.festivalboulevard.nl/en/

Datum:
1 november 2019 / 10 november 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0