November Music 2019 – laat maat komen die herfst!

De kampeerspullen opgeborgen, kinderen weer naar school en vakantiedagen opgemaakt…ofwel: November Music 2019 komt eraan! Van 1 t/m 10 november barst het weer los met de spannendste muziek van nu, dwars door genres heen, en met veelal originele projecten die je op weinig andere podia hoort en ziet.  

Inmiddels is het volledige programma bekend en staat het online. Met 90 verschillende concerten in uiteenlopende genres. Ook dit jaar zijn er spannende combi-programma’s waarbij je met 1 kaartje meerdere concerten bezoekt.   

KunstmuziekRoute 

Uiteraard is er tijdens November Music 2019 weer een KunstmuziekRoute. Zondagmiddag 3 november beleef je door de hele binnenstad concerten op mooie locaties. Wat te denken van musici / componisten als Eric Vloeimans, Remy van Kesteren, Michel van der Aa, Evan Parker en Maya Youssef om er maar eens een paar te noemen. Je bezoekt 4 à 5 (korte) concerten waarbij je zelf het programma samenstelt met keuze uit het diverse aanbod dat kenmerkend is voor de nieuwste muziek. De ideale middag om er met een groep op uit te trekken en een relaxte sfeer te combineren met bijzondere concerten. Lees meer!

Colours of Improvisation  

Liefhebbers van jazz en wereldmuziek weten dit programmaonderdeel inmiddels blindelings te vinden. Op zaterdagavond 9 november hoor je tijdens Colours of Improvisation weer drie inhoudelijk zeer diverse concerten op het snijvlak van jazz, klassiek en wereldmuziek met verrassende combinaties die je zelden ergens anders hoort. Zo treedt de Nederlandse saxofoniste Tineke Postma voor het eerst op met het trio van Marcin Wasilewski, de Poolse ECM-pianist die bekendstaat om zijn lyrische virtuositeit en verhalende solo’s.

Daarnaast is er het project van de Belgische pianist Free Desmyter en de Iraakse djozespeler Bassem Hawar. Met een groot ensemble waar zowel Europese als Arabische musici deel van uitmaken, creëren zij een prachtige, mondiale klankwereld. Het derde concert is van de Israëlische stertrompettist Avishai Cohen. The New York Times omschreef hem niet voor niets als 'een buitensporig getalenteerde trompettist, relaxed en soulvol..op subtiele wijze gevoel combinerend met flair'.
Lees meer.

Moodz  

Een gloednieuwe avond tijdens November Music waarbij avontuurlijke elektro-pop, indie en beats de boel flink opzwepen. Hoofdgast op donderdagavond 7 november is de Britse zangeres Anna Meredith. De gerenommeerde popwebsite Pitchfork omschreef haar als ‘een van de meest vernieuwende geesten binnen de Britse moderne muziek.’ Haar muziek is een mix van elementen uit de minimal music, pop, filmmuziek en dance. ‘Alsof je Steve Reich in de blender gooit met Björk en PJ Harvey,’ aldus VPRO’s 3voor12. Meredith en haar band voelen zich net zo goed thuis op klassieke concertpodia als in poptempels.

Verder hoor je deze avond dj Gabriel Prokofiev. Hij is inderdaad de kleinzoon van de bekende componist Sergej, alleen zijn de muzikale bronnen van Gabriel net iets anders: dance, neo-klassiek en hiphop. Prokofiev treedt op met New European Ensemble waarbij hij live de instrumenten sampled en remixed. Tot slot zijn er tijdens Moodz optredens van het performance-duo Perforator en van het onnavolgbare BeraadGeslagen met Stuff.-drummer Lander Geyselinck. Houd de website in de gaten voor verdere updates van het programma.
Lees meer

Metropole Orkest  

Een dubbelconcert van ons eigen, internationaal bejubelde Metropole Orkest op vrijdag 8 november met een uniek tweeledig programma. Onder de opzwepende leiding van dirigent Jules Buckley brengt het orkest voor de pauze een mix van dromerige filmmuziek en kolkende beats met speciale gast Colin Benders die in het verleden furore maakte onder de naam Kyteman. Gewapend met een arsenaal aan analoge synthesizers gaan Benders en het orkest van climax naar climax zoals ze dat eerder al deden tijdens onder meer Amsterdam Dance Event.

Tijdens het tweede deel van de avond sluiten de Frans-Cubaanse tweelingzussen van Ibeyi zich aan bij het orkest. Op zeer originele wijze mixt Ibeyi soul en elektropop met world en hiphop. Nieuwgierig? Luister dan vooral even naar de hit River.
Lees meer

Bosch Requiem 2019  

Een totaalavond met muziek, beleving en theater. Op 2 november vindt tijdens Allerzielen een nieuw Bosch Requiem plaats. Tijdens deze avond hoor je een monoloog van en door toneelschrijfster Lot Vekemans. Daarna is er de wereldpremière van Liknon, een requiem van componist-des-vaderlands en November Music-festivalcomponist Calliope Tsoupaki, uitgevoerd door de bekende zangers Maarten Engeltjes en Marcel Beekman. Voorafgaand aan dit alles is er buiten op de Parade een groots koorproject waarin zangers en publiek een muzikaal eerbetoon brengen aan degenen die worden herdacht tijdens Allerzielen.
Lees meer

https://novembermusic.net/

Datum:
1 november 2019 / 10 november 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0