November Music pakt uit tijdens Theaterfestival Boulevard

November Music pakt uit tijdens Theaterfestival Boulevard

November Music gaat de komende maanden ‘on tour’. Te beginnen tijdens Theaterfestival Boulevard in het weekend van 21 & 22 augustus met een zevental uiteenlopende concerten in de Verkadefabriek en de binnenplaats van de Citadel.
 
za 21 aug
Remy van Kesteren – Remy. X ARO
Samen met een heus robotorkest brengt harpist Remy van Kesteren combinatie van bezwerende minimal music, pop en beats waarbij hij zowel eigen werk als covers speelt. Ook zijn er visuals van Jurjen Alkema, die de elektronische ritme-instrumenten van het Analogue Robot Orchestra (ARO) heeft gebouwd. (info)
 

za 21 aug
Bram Stadhouders – Orbit
Orbit is de nieuwste compositie van Bram Stadhouders voor surround-gitaar, algoritmische beats en acht speakers. Voor zijn compositie heeft de gitarist zich onder meer laten beïnvloeden door de mathematische schoonheid van het zonnestelsel en de harmonie der sferen. Het publiek bevindt zich in een cirkelvorm om de muzikant en wordt deel van de spectaculaire, ruimtelijke ervaring. (info)
 
za 21 aug
Arthur Wagenaar & Guido van Hout – Sounds Like Juggling
Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout laten muziek en jongleren versmelten tot iets heel nieuws. In Sounds Like Juggling wordt gespeeld op zelfgebouwde instrumenten die je bespeelt door te jongleren. Met ratelende ballonnen, zoemende stokken, vliegende speaker en nog veel meer onvoorspelbare voorwerpen. (info)
 
zo 22 aug
Ikarai – Murakami
Ikarai neemt het publiek mee in de geest van de bekende Japanse schrijver Haruki Murakami. Vissen die uit de lucht vallen, pratende katten, plekken waar tijd niet bestaat en gedachten die waarheid worden. Op basis van teksten van schrijver​ Frank Siera ​speelt Ikarai muziek die de magie van Murakami vat in een filmische combinatie tussen klassiek en jazz. (info)

zo 22 aug
VONK – Grond
De geboortegrond behoort onlosmakelijk tot je DNA. Roots die je definiëren als persoon en een plek die je als startpunt kunt zien van een nieuw leven. De Nederlandse schrijver Anton Dautzenberg gaat samen met de musici van ensemble VONK op zoek naar de betekenis van ‘grond’ in zijn leven en werk. Wat betekent een geboortegrond, de bodem waarin de tijd ligt opgeslagen? Een performance over beweegredenen en het verlangen om luiken te openen. (info)
 
za 21 & zo 22 aug
Bart van Dongen & Antoon Versteegde – Electric Grand
Een piano in een bamboekathedraal. Beeldend kunstenaar Antoon Versteegde en componist Bart van Dongen bouwen in de prachtige omgeving van de Citadel het imposante bamboe-bouwwerk Electric Grand, achttien piramides van tien meter hoog waarin totaal tweeënzeventig speakers hangen. De luisteraar wordt letterlijk ondergedompeld in de sacrale klanken van de piano. (info)

za 21 & zo 22 aug
Mathijs Leeuwis – Tape Loop Temple
Tape Loop Temple is een installatie die gebouwd is rondom de minimalistische geluidscompositie Généalogies. Deze compositie wordt uitgevoerd op tapeloops, analoge geluidsbanden die worden uitgerekt, vertraagd en herhaald. Analoge tapes zijn kwetsbaar en vergankelijk. Maar daarin schuilt juist de grootste schoonheid. (info)

Muzikale wandeling met stadscomponist Bart de Vrees

In mei was het nog herfst, om vervolgens in juni het kwik naar tropische proporties te zien stijgen. Hallo weergoden? Heeft iemand daarboven nog iets te zeggen? Hoe gaan wij om met onze seizoenen? Elk seizoen organiseert Theater Artemis een speciale wandeling met een eigen kijk op het jaargetijde. Regendans, zonnegroet en windorgel, alles wordt hiervoor uit de kast gehaald. Op 21 augustus is het de beurt aan ZOMER, een wandeling die begint op het strand van de Zuiderplas in het Bossche Broek, en eindigt op het festivalterrein. De muziek tijdens de wandeling is afkomstig van stadscomponist Bart de Vrees. De muzikale wandeling HERFST vindt plaatst tijdens November Music 2021. (meer info

https://novembermusic.net/
https://www.festivalboulevard.nl/

Datum:
21 augustus 2021 / 22 augustus 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0