Ontmoeten centraal op Internationaal Storytelling Festival Amsterdam 2016

Van 29 oktober t/m 6 november vindt de negende editie van het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam plaats. Een festival dat draait om ontmoeting. De beste manier om elkaar te ontmoeten en te leren kennen is door naar elkaars verhalen te luisteren. En daarvan te genieten. Om die ontmoeting tot een feest te maken, hebben we dit jaar weer een bijzonder programma samengesteld, met de Nederlandse en internationale top, mensen uit de buurt die hun eigen verhaal vertellen en heel veel talenten. Als we eenmaal met het aanraden van voorstellingen beginnen… kortom kijk zelf in het programma en kies uit welk verhaal jij wilt horen. Nieuwsgierig? 

In het weekend van 30 en 31 oktober 2016 zijn we te gast in Theater Oostblok. Hier verwelkomen we onder andere de vier internationale topvertellers Nell Phoenix (UK), Tim Ralphs (UK), Johan Theodorsson (SE) en Cat Gerrad (UK). Op zaterdag vertelt Johan Theordorsson het verhaal van Maria Johansdotter, een muzikante die er voor koos om als man op te treden en daardoor in de problemen raakte. Op zaterdag zie je ook Eric Borrias en Mia Verbeelen, twee Nederlandstalige topvertellers, dat bewijst alleen al het feit dat zij de afgelopen twee jaar beiden onderscheidden werden met de titel vertelambassadeur. Nu staan ze in het kader van het festival samen op het podium. Overdag is er ook ruimte voor jonge talenten en de avond kan ingeluid worden met een intiem diner onder leiding van Nell Phoenix.

Zondag trappen we af met de inmiddels vertrouwde verhalenbrunch, waar je kan genieten van een heerlijke lunch en tegelijkertijd luistert naar bijzonder verhalen van verschillende vertellers. Daarna verzorgen Tim Ralphs en Nell Phoenix een eigen solovoorstelling om rond borreltijd heerlijk te kunnen genieten van volksverhalen en muziek verzorgd door Blue Dew.

Ook onze vaste gezichten van topvertellers als Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan gaan op het Storytelling Festival in première met hun nieuwe voorstelling My father held a gun. "Wat betekent het om een man te zijn? ' Het is een vraag die iedere jongen heeft zich in verschillende stadia van het leven gevraagd. Het is een vraag die nog steeds zorgen baart Raphael en Sahand op de leeftijd van 36. Ze proberen de antwoorden in de verhalen van hun vaders en grootvaders, de oorlogen die ze vochten, de bergen ze overwonnen en het leven dat ze achter te vinden.

Op 5 en 6 november 2016 strijkt het Internationaal Storytelling Festival neer in Podium Mozaiek. In Podium Mozaiek presenteren we een grote diversiteit aan verhalen, waarbij het belangrijk is dat de vertellers zich met hun verhalen verhouden tot de hedendaagse samenleving. Vanuit dit uitgangspunt presenteren we in Podium Mozaiek o.a. de zogenaamde portretten: vijf jonge vertellers/artiesten vertellen hun persoonlijke verhaal. Deze portretten zijn gedurende het festival te zien als voorprogramma’s en worden in Podium Mozaiek gebundeld als één voorstelling gepresenteerd. Daarnaast is de voorstelling Stories of a Black Rockstar van Rivelino Rigters en vijf vragen die je altijd al aan een terrorist wilde stellen van Soufiane Moussouli te zien en zal er ’s avonds een speciaal programma zijn met internationale storyteller Peter Chand en een dj.

Dit is slechts een greep uit het boordevolle programma! Nieuwsgierig? Kijk voor het complete programma en kaartverkoop op www.storytellingfestival.nl.

Datum:
29 oktober 2016 / 6 november 2016
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1