Op De Plaats Rust

De tentoonstelling Op De Plaats Rust gaat in op de betekenis van het werk van zes kunstenaars en plaatst hun lokaal gerichte projecten in een breder verband.
Zij doen verslag van hun verkenningen tijdens de Ringbiënnale, een kunstmanifestatie in de Haarlemmermeer. De makers werken allen vanuit verschillende disciplines zoals landschapsarchitectuur, kunst in de openbare ruimte en performance op een verkennende, onderzoekende manier. Met hun projecten brengen zij de ‘ziel van een plek’ tot leven door te reageren op de lokale context van mens en landschap. In presentaties van autonome kunstenaars is het gangbaar om een beeld te geven van hun artistieke ontwikkeling en oeuvre.

Maatschappelijk werkende kunstenaars

Bij het toenemende aantal maatschappelijk werkende makers, wier werk zich buiten de muren van de kunstwereld uitstrekt, is dit minder gebruikelijk. Zij worden door uiteenlopende opdrachtgevers gevraagd om te reageren op de context van een gebied, zowel op het fysieke landschap als op de mensen en hun verhalen. Steeds opnieuw reageren ze met frisse blik op de lokale context van de ander.

Kunstenaars: Danielle van Vree, Henriette Waal, Neeltje ten Westenend, Sil Krol, Francois Lombarts en Ronald Boer & Valerie Dempsey
Curator: Iris Dik

Opening tentoonstelling: zondag 14 juli 2014, 15:00 – 18:00 uur
Openingstijden tentoonstelling: wo, za & zo van 13:00 - 17:00 uur

Informatie en routebeschrijving: www.kunstfort.nl

Datum:
14 september 2014 / 30 november 2014
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0