Op poten - expositie 100 mooiste dierenbeelden

Van eind april tot eind oktober exposeert Beeldenpark De Havixhorst de honderd mooiste dierenbeelden van Nederland op de gratis te bezoeken tentoonstelling 'Op poten'.
Stichting Beeldenpark De Havixhorst heeft Nederlandse beeldhouwers benaderd die bekend staan om hun prachtige dierenbeelden. Deze 'animaliers' maken beelden van velerlei pluimage: vogels, nijlpaarden, hazen, een miereneter, een gorilla, een joekel van een stier, etc. Grote en kleine dieren, de meesten in brons gegoten, verblijven deze zomer op het landgoed van De Havixhorst, in De Schiphorst, tussen De Wijk en Meppel.

Gedurende de tentoonstellingsperiode zijn er bijzondere activiteiten van bekende kunstenaars, onder wie Community Artist Maria Koijck en Florentijn Hofman (bekend van de immense gele badeend).Andere bekende kunstenaars zijn Willem Lenssinck, Marijke Abels, Wessel Bezemer, Antoinette Briët, Jos Dirix, Arthur Spronken, Iris le Rütte en vele anderen.

Over Beeldenpark De Havixhorst
Beeldenpark De Havixhorst is gelegen op een idyllisch landgoed. In de fraaie wandeltuinen van het chateauhotel en -restaurant, staat een representatief overzicht van de figuratieve Nederlandse beeldhouwkunst van de twintigste eeuw. Werken van gerenommeerde namen staan naast die van talentvolle kunstenaars. Immense kunstwerken naast fragiele beelden. Allemaal even bijzonder.

De tentoonstelling ‘Op poten’ vindt t/m 30 oktober 2016 plaats in Beeldenpark De Havixhorst,
Schiphorsterweg 34-36, 7966 AC De Schiphorst (tussen Meppel en de Wijk). Het beeldenpark is dagelijks geopend vanaf 10 uur en vrij toegankelijk te bezoeken. http://www.beeldenparkdehavixhorst.nl

Datum:
25 april 2016 / 30 oktober 2016
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0