Oproep Mauritshuis: Iedereen (en alles) kan het Meisje met de parel zijn!

Oproep Mauritshuis: Iedereen (en alles) kan het Meisje met de parel zijn!

Het Meisje met de parel is vanaf begin februari voor acht weken in het Rijksmuseum te zien. Het Mauritshuis doet daarom, onder de titel My Girl with a Pearl, wereldwijd een oproep aan iedereen om zich te laten inspireren door het wereldberoemde schilderij.

Stuur jouw Meisje in en maak kans om met jouw foto op de vertrouwde plek van het Meisje, dus in ‘haar’ zaal, te komen hangen. De presentatie My Girl with a Pearl laat zien dat het Meisje herkenbaar is in alles en iedereen.

Blikje parels

In een zoon of dochter, in knopen, een strijkbout of een 'blikje parels'. Meisje-portretten die samen nieuwe kunst creëren. Alle (kunst)vormen zijn toegestaan: een foto, een tekening, een schilderij, geborduurd, gebeeldhouwd of gebreid, als de foto van de creatie maar digitaal wordt opgestuurd naar het museum. Op Instagram is het Mauritshuis het account @mygirlwithapearl gestart. My Girl with a Pearl wordt mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden.

Vanaf 6 februari heeft iedereen de kans op de plek van het Meisje te hangen. In een echte schilderijlijst laten we zo veel mogelijk Meisjes zien. De beste ingezonden foto’s worden digitaal in een loop vertoond op de plek waar het Meisje normaliter hangt. Een keuze uit de ingezonden foto's wordt elders op zaal opgehangen én er is in de zaal van allerlei informatie te vinden over het Meisje en waarom ze (waarschijnlijk) zo'n inspiratie voor velen is.

Vermeer-tentoonstelling

Vanaf 10 februari organiseert het Rijksmuseum in Amsterdam de grootste Vermeer-tentoonstelling in de geschiedenis. Maar liefst 28 schilderijen van de meester komen naar Amsterdam. Natuurlijk horen daar de drie schilderijen van Vermeer uit het Mauritshuis bij: Gezicht op Delft, Diana en haar nymfen én het Meisje met de parel.

Paul Schuiling, adviseur culturele partnerships Nationale-Nederlanden: 'Wij gaan het Meisje met de parel ontzettend missen op haar vaste plek in het Mauritshuis. Maar tegelijkertijd zien we dat zoveel mensen zich laten inspireren door dit wereldberoemde schilderij. Daarom roepen het Mauritshuis en Nationale-Nederlanden creatief talent op om hun prachtige variaties in te sturen. Op die manier geven we dat talent een podium op deze bijzondere plaats.'

Voor alle informatie over het insturen van je My Girl-creatie: www.mauritshuis.nl/mygirlwithapearl

https://www.mauritshuis.nl/
https://www.instagram.com/mauritshuis_museum/?hl=nl

Datum:
17 november 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0