Persoonlijk zoektocht Reflections met Nicholas Collon en illusionist Victor Mids

Na het grote succes van Licht, Boléro: Rise to the Rhytm en De Vijf van Mahler, presenteert Residentie Orkest Den Haag zaterdag 14 maart in het Zuiderstrandtheater opnieuw een thema-avond rond een klassiek meesterwerk. Debussy’s La Mer is de inspiratie voor Reflections, een zoektocht naar persoonlijke waarheid met chef-dirigent Nicholas Collon, illusionist Victor Mids, kunstenaar Bruno van den Elshout en presentatrice Jennifer Muntslag.  

In zijn driedelige meesterwerk La Mer laat Claude Debussy je genieten van een ochtend aan zee, het spel van de golven en een dialoog van de wind met de zee. Door zijn kleurrijke manier van orkestreren laat de Franse componist je hoorbaar, bijna tastbaar de zee ervaren. Niet wild en flitsend, maar ingetogen en gelaagd met ruimte voor zelfreflectie. Dat is dan ook het startpunt voor de thema-avond Reflections.  

Kijk in de zee en zeg me wat je ziet. Zie je de weerspiegeling van jezelf, de diepte onder de oppervlakte, je eigen onmetelijke diepte? Water is ongrijpbaar en tegelijk allesomvattend.  De zee is leven, rust en geweld. Altijd eender en nooit hetzelfde. De zee en Debussy’s La Mer nodigen je uit tot zelfreflectie, tot een zoektocht naar persoonlijke waarheid. Wie ben ik? Wat hoor ik? Hoor ik hetzelfde als jij? Is er zoiets als één waarheid? 

Bij Reflections word je over dergelijke vragen uitgedaagd door de muziek van Debussy, de woorden van chef-dirigent Nicholas Collon, die een masterclass over het klassieke meesterwerk geeft, het fotoproject New Horizons van de Haagse kunstenaar Bruno van den Elshout en illusies van Victor Mids die in een speciaal voorprogramma laat zien hoe het brein je werkelijkheid beïnvloedt en kan verwarren. De presentatrice is Jennifer Muntslag.

https://www.residentieorkest.nl/
https://www.zuiderstrandtheater.nl/

 

Datum:
14 maart 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0