Pianiste Yeol Eum Son komend seizoen artist in residence in Den Haag

Pianiste Yeol Eum Son komend seizoen artist in residence in Den Haag 

Yeol Eum Son is in het seizoen 2022/2023 artist in residence bij het Residentie Orkest, Amare en het Koninklijk Conservatorium. Bij concerten o.l.v. Anja Bihlmaier, Andrew Grams en Pablo González speelt de Zuid-Koreaanse pianiste werken van Ravel, Mozart, Gershwin en Saint-Saëns. Amare en het Koninklijk Conservatorium werken bovendien met Yeol Eum Sol aan onder meer masterclasses en workshops

Yeol Eum Son (1986) staat internationaal hoog aangeschreven. Ze geldt als een virtuoze pianiste met een zeldzame balans tussen energie en expressie. Ze treedt over de hele wereld op, in recitals en met toporkesten zoals de New York Philharmonic, Konzerthaus Orchester Berlin, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre de la Suisse Romande en Bergen Philharmonic. Daarnaast is ze artistiek directeur van het Koreaanse festival Music in PyeongChang. Haar concertrepertoire van meer dan tachtig werken varieert van Bach, de complete Mozart-concerten en vroeg-Duitse en Russisch-romantische componisten tot Gershwin en Salonen. Haar discografie omvat opnames van Mozarts pianoconcerten met de Academy of St Martin in the Fields olv Sir Neville Marriner en solowerken van Schumann en Kapustin.

Ontmoeting met het publiek  

In Nederland was Yeol Eum nog niet vaak te horen, maar daar komt komend seizoen verandering als artist in residence bij het Residentie Orkest, Amare en Koninklijk Conservatorium Den Haag. “Na veel kortstondige relaties ga ik deze langdurige verbintenis graag aan.” De prijswinnaar van het Tsjaikovski Pianoconcours verwacht veel van het residentschap. “Deze rol geeft mij de kans om meerdere gezichten van mijzelf te laten zien. En ik ontmoet het publiek een aantal keer, waardoor er meer tijd is voor een diepgaand gesprek.” 

CONCERTEN MET YEOL EUM SON

di 20 sep, Amare, Den Haag: Prinsjesdagconcert met Ravels Pianoconcert in G

za 24 sep, De Doelen, Rotterdam: Ravels Pianoconcert in G

vr 18 & za 19 nov, Amare, Den Haag: Mozarts Pianoconcert nr. 20

vr 6 jan, Amare, Den Haag: Nieuwjaarsconcert met Gershwins Rhapsody in Blue

zo 8 jan, Orpheus, Apeldoorn: Nieuwjaarsconcert met Gershwins Rhapsody in Blue

vr 14 & zo 16 apr, Amare, Den Haag: Saint-Saëns’ Pianoconcert nr. 2 

Websites Yeol Eum Son (foto’s & bio), Residentie Orkest, Amare, Koninklijk Conservatorium

Datum:
11 april 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0