Prinses Diana, ‘Tribute To A Beautiful Lady’

In Spanje vond de Britse kunstenaar, auteur en componist Dario Poli inspiratie om een van zijn mooiste musicals te bedenken en te produceren ‘Lady X and the Power of Destiny’. Hij werkte hierbij samen met de levende legende uit Puerto Banus, Patrick Lloyd Hulme.

Het muzikale drama is gecomponeerd op basis van het laatste deel van het leven van Diana, Prinses van Wales. Voor de schrijver was het een lange en spirituele reis, waarbij hij zich focuste op het raadselachtige karakter van Diana, haar emoties en drijfveren en haar fascinatie voor de liefde. Het heeft geresulteerd in een werk met diepgang, dat ook de vrolijkheid en de schittering van het aristocratisch bestaan laat zien.

Opnieuw schrijven

Het gaat over Diana’s opkomst en ondergang. De twee auteurs / componisten wilden haar onschuld en uitstraling in hun grip krijgen. De rechten werden vastgelegd in Marbella vóór de grote tragedie, haar auto ongeluk in Parijs. De auteurs / componisten waren genoodzaakt het hele werk opnieuw te schrijven. Ditmaal werd het geregistreerd in Malaga.  

Dario Poli wist financiers te vinden die onder de indruk waren van het project. De rechten van het werk werden in Nederland en Ierland vastgelegd.  Dario Poli en Patrick Lloyd Hulme benaderden vervolgens een van de leidende musical personen van de UK, David Redston die – na bestudering van de compositie – besloot het project op te pakken.

Een mooie aristocrate

Voor de opnames engageerde hij een symfonie-orkest dat hij zelf ging dirigeren. Hij vroeg een aantal van de beste zangers en zangeressen die hij kende, onder andere van de theatershow Riverdance,  om mee te doen.  De opnames vonden plaats in de beroemde Westland Studio in Dublin. Op 11 september 2000 vond – met Richard Pine als producer – de opname plaats, waarbij de technische aspecten in handen waren van Bob Sommerville.

Het een krachtige musical geworden van 2 uur en 45 minuten over het tumultueuze leven van Lady X, een mooie aristocrate en haar verwarrende liefdesleven.  Het wordt vakkundig tot leven gebracht door het verhaal en de indringende muziek.  

Angstaanjagend voorgevoel

Richard Pine schreef: ‘De ritmes en teksten werken aanstekelijk door de rijkdom van de orkestrale textuur. Het is een viering van haar leven , haar schoonheid en gedrag’.  Op de CD-cover schreef hij: ‘Het unieke van dit project is de krachtige combinatie van liedjes die zich mee laten zingen en het angstaanjagende voorgevoel dat al in een vroeg stadium opgeroepen wordt. ‘

Dario Poli schreef: ‘De moraal van het verhaal is dat hoe we omgaan met anderen invloed heeft op hun levens. Daarom is een ieder verantwoordelijk voor zijn gedrag ten opzichte van anderen. wat we over anderen zeggen. Wat voor effect dat kan hebben wordt duidelijk op het eind van de musical.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0