REFRESH Amsterdam, 25 kunstenaars over hun plek in de stad

REFRESH Amsterdam, 25 kunstenaars over hun plek in de stad

Vanaf 11 december zie je in het Amsterdam Museum en op diverse locaties in de stad Refresh Amsterdam. Dit is een tweejaarlijkse manifestatie rond Amsterdamse stadscultuur met werk van hedendaagse makers.

Het thema van deze editie is ‘Sense of place’. In de tentoonstelling in het Amsterdam Museum zijn werken van meer dan vijfentwintig kunstenaars(collectieven) uit verschillende disciplines te zien, elk met een eigen perspectief op de stad en haar grote sociale en culturele diversiteit. 

De perceptie van de stad

‘Sense of place’ gaat over mensen en hun perceptie van een plaats. Steden zoals Amsterdam zijn constant in beweging. De cultuur van de buurt, de kwaliteit van de leefomgeving en processen zoals migratie, gentrificatie en de impact van het koloniale verleden, hebben invloed op hoe mensen zich verhouden tot een plaats en of zij zich er kunnen thuisvoelen. Refresh Amsterdam vertrekt vanuit het besef dat stadscultuur bestaat uit de ervaringen van mensen met allerlei achtergronden, netwerken en tradities die constant in beweging zijn. 

25 kunstenaars

Deelnemende kunstenaars zijn Tyna Adebowale, Goeun Bae, Brian Elstak, Camara Gueye, Antonio José Guzman, Nicoline van Harskamp, Raquel van Haver, Tja Ling Hu, Daniel Jacoby, Elisa van Joolen, KIP Republic, Bas Kosters, Yunjoo Kwak, Jaasir Linger, Tirzo Martha, Suat Ögüt, Kevin Osepa, Antonis Pittas, Judith Quax, Simon(e) van Saarloos, Tamara Shogaolu, The Shadows Assembly, Dustin Thierry, United Painting en We Sell Reality. 

Diverse werken zijn mede mogelijk gemaakt met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stichting Stokroos. 

Heel veel informatie over alles en iedereen die met Refresh Amsterdam te maken heeft vind je op www.refresh.amsterdam

https://www.amsterdammuseum.nl/

Datum:
11 december 2020 / 28 maart 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0