Refugee Art in Pulchri

In samenhang en gelijktijdig met Nest, een platform voor hedendaagse beeldende kunst, en galerie Maurits van de Laar, organiseert Pulchri een tentoonstelling met als thema de komst van vluchtelingen naar Europa.

Nederlandse kunstenaars, waaronder Pulchri-leden en kunstenaars die in het verleden en heel recent hun onveilige land zijn ontvlucht, tonen hun beleving of hun belevenis. Pulchri wil via de tentoonstelling een interactie teweeg brengen tussen kunstenaars, bezoekers van de tentoonstellingen en vluchtelingen.

Iets persoonlijks

Daaraan doen dus niet alleen Pulchri-leden mee, maar ook niet-leden. Zoals bijvoorbeeld Mohammad Aglah, Willy van den Berg, Salam Djaaz, Neyruz Abou Jamra, Mitra Jashni, Annette Kuyper, Farouk Mohammed, Benita Mylius, Fathel Neema, Myasar Sabounee, Joleen Schreuder, Tala Shkeifeh, Aafke Steenhuis, Amber Toorrop, Majad Wardeh en Hettie Wempe.

In samenwerking met Vluchtelingenwerk ZuidWest worden recent in Den Haag gehuisveste vluchtelingen benaderd om iets persoonlijks (foto, tekening etc.) voor de duur van de tentoonstelling af te staan, o,m in vitrines te presenteren als kleinood.

Trespassages

Nest gaat met ‘Trespassages’ in op dit actuele thema. Speciaal voor deze tentoonstelling maakt Simon Senn werk dat aanhaakt op de actuele Europese situatie van het Syrisch conflict. Het gaat ook in op tijdloze problemen in de maatschappij. Hoe ga je om met hen die een conflict ontvluchten, of die zoeken naar betere leefomstandigheden (van 4 juni tot 31 juli 2016).

Galerie Maurits van de Laar organiseert een tentoonstelling van tekeningen en schilderijen van Nour-Eddine Jarram (1956), Dieter Mammel (1965) en Hans de Wit (1953). De eerste twee geven het drama van de vluchtelingen concreet weer. Hans de Wit verbeeldt het thema op meer abstracte manier. Mammel werkt in zijn woonplaats Berlijn met Syrische en Afghaanse kinderen. Hij laat hen in zijn workshops tekenen en schilderen om hun traumatische ervaringen te verwerken (van 4 juni tot 3 juli 2016).

Afbeelding: Benita Mylius

http://www.pulchri.nl/tentoonstellingen/refugee-art-perception-and-reality 

 

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0