Ren Hang in Foam

Provocerend en tegelijkertijd poëtisch. Foam toont de expliciete fotografie van ren Hang (China, 1987). Tijdens Unseen Photo Fair 2016 werd deze kunstenaar geselecteerd voor het Outset / Unseen Exhibition Fund. Zijn tentoonstelling in Foam is het resultaat.

Naakte jongvolwassenen, veelal Chinees en allemaal even mooi en onbeschaamd, spelen de hoofdrol in het werk van Ren Hang. Zwanen, pauwen, vissen, slangen, maar ook kersen, appels of bloemen, planten en bomen worden ingezet als even absurde als poëtische accessoires.

Lelieblanke huid

De mannelijke modellen komen vooral uit zijn directe vriendenkring. De vrouwelijke modellen meldden zich via de website van de fotograaf. De meisjes voldoen aan zijn schoonheidscriteria: een lelieblanke huid, veelal zwart haar, met rood gestifte lippen en gelakte nagels.

Ze poseren gewillig in uitgebalanceerde poses, of innig met elkaar verstrengeld tot uitgekiende lichamelijke composities. Hoewel geheel geënsceneerd en vaak uitdagend expliciet in het tonen van genitaliën, is het werk van Ren Hang niet zozeer pornografisch te noemen.

Boeken snel uitverkocht

Het menselijk lichaam neemt in zijn werk sculpturale vormen aan en lijkt vooral de taboes die op het lichaam en de seksen rusten te willen doorbreken. Het werk van de kunstenaar is verschenen in diverse tentoonstellingen en magazines in China en over de hele wereld.

De fotografie van Ren Hang is eerder in Nederland te zien geweest in de groepstentoonstelling FUCK OFF2 in het Groninger Museum in 2013. Deze tentoonstelling werd samengesteld door kunstenaar en activist Ai Weiwei. Ren Hang heeft inmiddels al vele kunstenaarsboeken gepubliceerd die vrijwel altijd onmiddellijk uitverkocht raken.

https://www.foam.org/nl/museum/programma/ren-hang

Datum:
27 januari 2017 / 12 maart 2017
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0