Ridder-workshop met LEGO Masters tijdens laatste week expositie met LEGO in de Hermitage Amsterdam

Ridder-workshop met LEGO Masters tijdens laatste week expositie met LEGO in de Hermitage Amsterdam

Kastelen, ridders en draken van LEGO nog t/m zondag 24 oktober te zien in het museum 

De Hermitage Amsterdam staat deze herfstvakantie in het teken van LEGO. Het is de laatste kans voor de speciale pop-up expositie met honderdduizenden LEGO-steentjes, die werd georganiseerd in het kader van een bouwwedstrijd. De twaalf winnende LEGO-bouwwerken zijn nog te zien tot en met zondag 24 oktober in de Hermitage Amsterdam. Ervaren en minder ervaren bouwers van alle leeftijden tonen spectaculaire creaties van LEGO in drie categorieën: machtige kastelen, ridderscènes en fantasiefiguren. Onderdeel van de Hermitage-tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders

Ridder-workshop met LEGO Masters

Op woensdag 20 oktober organiseren David Vanhee en Giovanni Seynhaeve – bekend van het eerste seizoen LEGO Masters – een unieke LEGO-workshop in de Hermitage. De workshop is speciaal ontwikkeld in het kader van de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders waarin David en Giovanni de jonge bouwers meenemen in de mysterieuze wereld van de middeleeuwen. Deelnemers kruipen in de huid van een ridder (minifig) en nemen, onder begeleiding van de bekende LEGO Masters, deel aan een spannend riddertoernooi boordevol (bouw)avonturen en fantasiefiguren.

In de workshop staat bouwen in groepsverband centraal. Aanmelden is mogelijk tot maximaal 5 personen per familie/groep via hermitage.nl. Er geldt een adviesleeftijd voor de workshop: 6 – 12 jaar (minimaal één volwassene per familie/groep). De workshop is gratis op vertoon van een geldig ticket (per persoon) voor de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. De workshop start om 13.30 of om 15.30 uur in het auditorium van het museum. Beide workshops duren anderhalf uur. Een beperkt aantal plekken is beschikbaar. Let op, houd de bevestiging goed in de gaten want aanmelden is nog geen garantie voor plaatsing. Kijk voor meer informatie op hermitage.nl

Romanovs in de ban van de ridders

De tentoonstelling vertelt over tsaren en ridders aan de hand van meer dan 250 objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg. Voor het eerst zijn meerdere hoogtepunten uit deze collecties in Nederland te zien. Ze brengen de middeleeuwen tot leven, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien. Én de romantische negentiende-eeuwse revival hiervan in Europa en aan het Russische hof. De indrukwekkende vormgeving is heroïsch en romantisch tegelijk, met als hoogtepunt een spectaculaire Ridderzaal met een toernooisetting waarin ridders te paard verwikkeld zijn in een steekspel. De tentoonstelling biedt een unieke reis door de tijd die, met medewerking van onder anderen Herman Pleij in de audiotour, kleur geeft aan wat vaak de Dark Ages wordt genoemd. Romanovs in de ban van de ridders is te zien tot en met zondag 9 januari 2022.

Foto: V.l.n.r.: detail bouwwerk familie Smolders, Riddertoernooi in het Novgorod-kremlin ©Eva Bloem; LEGO Masters David Vanhee en Giovanni Seynhaeve ©RTL/VTM, William Rutten. 

https://hermitage.nl/nl/

Datum:
1 juli 2021 / 24 oktober 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0