Rondleiding Ernst Ludwig Kircher, zondag 10 april om 15.00 uur

Ernst Ludwig Kirchner

Paradijs in de bergen is een fenomenale tentoonstelling. Zondag 10 april is alweer de laatste dag. Om 15.00 uur geeft kunsthistoricus Michiel Kersten een rondleiding langs de ongeveer 100 schilderijen, tekeningen, foto's, houtsneden, ets, tapijten en beelden van Kirchner in deze tentoonstelling. Deze rondleiding gaat om het gesprek over kunst en kunstenaarschap in de jaren voor en na de eerste wereldoorlog.

Paradijs in de bergen

Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog stortte Kirchner psychisch totaal in elkaar en begon een lange tocht langs sanatoria die eindigde in Davos. Dichtbij Davos in het bergplaatsje Frauenkirch zou Kircher de rest van zijn leven blijven wonen en werken. Hier schiep grote schilderijen in heldere, sprekende kleuren. Zelf vond het dit zijn belangrijkste werk. Daar is de kunstkritiek het niet altijd mee eens geweest. Maar hoe je deze werken ook vindt, de kleur spat ervan af.

Rondleiding Zondag

10 april is de laatste dag van de tentoonstelling. Ik neem je graag mee langs deze imposante schilderijen en schitterende houtsneden. En vertel over Kirchner en zijn kunst, zijn vrouwen en zijn neurosen. Maar ook over een geweldig tekenaar en colorist. Ik begin om 15.00 uur in de hal van het museum. Loop je mee? Kosten € 10,- exclusief toegang tot het museum. Stuur je mij een mailtje als je meeloopt: info@artetcetera.nl

Kirchner in Singer een unieke gelegenheid het late werk van Kirchner te zien. Mis die niet!

Meer info: Singer Museum Laren

of Artcetera

Datum:
10 april 2016
Points of interest:
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1