Sail op Scheveningen, vier dagen spektakel in de haven van Scheveningen

Van 20 t/m 23 juni is de haven van Scheveningen het decor van zo’n 25 bijzondere, grote zeilschepen uit elf landen. De Scheveningse haven is dan de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta. Tall Ships om gratis te bewonderen, van binnen te bekijken én de unieke mogelijkheid om een ticket te kopen en zelf aan boord te stappen voor een vaartocht op de Noordzee.

Bijzondere schepen uit alle windstreken  

De vloot bevat een unieke verzameling van marine zeilschepen uit onder meer de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk. Ook een aantal replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw uit Spanje en Rusland zijn te bewonderen. Een aantal van deze schepen doet Nederland voor het eerst aan. Maar niet alleen de bijzondere zeilschepen trekken de aandacht tijdens Sail op Scheveningen. Ook de meer dan duizend bemanningsleden uit alle windstreken, zorgen voor een mooi spektakel op de kade.  

Verhalen vanaf zee  

Een uniek evenement als dit levert mooie verhalen op. Zo stapt de 17-jarige Megan uit Scheveningen (dochter van een strandtenteigenaar) in Rouen als trainee aan boord voor de reis van haar leven. Ook zijn er de zeeverhalen van de Hollandse Helden, een samenwerking van zeven Nederlandse Tall Ships, die tijdens het evenement de zeeverhalen in beeld brengen. Stoere verhalen van bemanningslieden die door een striptekenaar visueel gemaakt worden en van vrijdag tot en met zondag te zien zijn in de stand van de Hollandse Helden.  

Wat doet het om zeven weken te zeilen zonder land in zicht en bereik op je telefoon? Met die vraag stapten twee jonge documentairemakers een paar weken terug aan boord van de Bark Europa. Aan boord van dit zelfde schip zijn twee wetenschappers. Zij varen mee van Kaapstad naar Europa en doen onderzoek naar plastic in de oceaan.  

Race mee vanuit Frankrijk 

Voor echte avonturiers (jongeren en volwassenen vanaf 15 jaar) is het mogelijk om op een Tall Ship mee te varen voor een onvergetelijke ervaring tijdens de Liberty Tall Ships Regatta! De race naar Scheveningen begint op 17 juni in Rouen waarna er tot en met woensdag 19 juni wordt geracet. De schepen varen op donderdagochtend 20 juni tijdens de Sail-In Parade de haven van Scheveningen binnen.  

Vaar mee op een Tall Ship 

Ook bezoekers van Sail op Scheveningen krijgen de kans om een eigen zeeverhaal te creëren. Zij kunnen namelijk een kaartje kopen voor een echte zeilervaring op de Noordzee op één van de grote schepen. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Een Tall Ship Experience duurt 2,5 uur, waarvan 1,5 uur zeilend op de Noordzee, inclusief een lekker hapje aan boord. Met het beste uitzicht op de spectaculaire schepen van over de hele wereld en alle activiteiten op het water. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 65 euro p.p. en te reserveren via de website van het evenement.  

 Afbeeldingen: 1) Atyla, 2) Cuahtemoc, 4) Belem, 5) Mircea, 6) shtandart, 7) El Galeon     

Sail op Scheveningen website, Facebook, Twitter

Datum:
20 juni 2019 / 23 juni 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0