Save the date: 51e Poetry International Festival 10 – 13 juni 2021

Save the date: 51e Poetry International Festival  10 – 13 juni 2021

Theater LantaarnVenster, Kantine Walhalla & Verhalenhuis Belvédère    

De poezieliefhebbers hebben het festival een jaartje moeten missen maar van 10 tot en met 13 juni a.s. trekt Poetry International met de 51e festivaleditie een nieuw en verrassend venster open op het mooiste dat de internationale dichtkunst te bieden heeft. In een mix van binnen-, buiten- en online performances en programma’s kun je in juni weer een lang weekend genieten van gearriveerde dichters, inspirerende jonge dichttalenten en spoken word-artiesten, avontuurlijke taalvirtuozen en vernieuwende cross-overs uit binnen- en buitenland. Save the date: 10 - 13 juni!

Poetry International verhuist voor de 51ste festivaleditie naar de Kop van Zuid: naar Theater LantarenVenster, Kantine Walhalla en Verhalenhuis Belvédère. Terwijl binnen de poëzie klinkt, voeren buiten spannende tours avontuurlijke festivalbezoekers over de hoge daken van de stad tot diep in de roemruchte wijk Katendrecht, compleet met dichterlijke vergezichten en verrassende ontmoetingen. Onder het festivalmotto ‘What You Will Hear Is True’ gaat Poetry International ook online met performances en live streams op zoek naar niets minder dan de waarheid over de werkelijkheid.

Festivalthema ‘What You Will Hear is True’

Over de waarheid én de werkelijkheid kan van alles worden beweerd en de clash tussen persoonlijke waarheden zet het publieke debat steeds vaker in vuur en vlam. Fake news, alternatieve feiten, cybertrollen en complotdenkers stellen de waarheid en ons onderlinge vertrouwen stevig op de proef. Voor de poëzie is hier een bijzondere rol weggelegd, juist door het beeld van de werkelijkheid te verbreden en zere plekken bloot te leggen. Onder het motto 'What You Will Hear Is True' gaat het 51ste Poetry International Festival met dichters en in speciale programma’s op zoek naar de waarheid over de werkelijkheid. Houd poetry.nl in de gaten voor meer thema-info en laat je er alvast inspireren door de serie voordrachten Poetry on Impact en de podcast.

https://www.poetry.nl/nl

Datum:
10 juni 2021 / 13 juni 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0