Shakespeare 400 jaar geleden overleden

Zondag 23 april is het vierhonderd jaar geleden dat ’s werelds beroemdste toneelschrijver William Shakespeare overleed. De Royal Shakespeare Company en de BBC pakken ’s avonds uit met een groots evenement om Shakespeares woorden en zijn voortdurende invloed op vele kunstvormen – van opera tot jazz, van dans tot musicals - te vieren.

In Pathé Tuschinski en Pathé Buitenhof is het twee uur durende spektakel live, niet ondertiteld, te volgen. De gastheer van Shakespeare Live! From the RSC is David Tennant, die in vele stukken van Shakespeare schitterde, maar bij het grote publiek vooral bekend is van tv-series zoals Doctor Who en Broadchurch.

Opera en ballet

Aan het evenement vanuit de Royal Shakespeare Company werken tientallen sterren mee, onder anderen de topacteurs Dame Judi Bench, Sir Ian McKellen, Pippa Nixon en Joseph Fiennes, de zangers Rufus Wainwright, Alison Moyet, Akala en Ian Bostridge, The English National Opera, The Royal Ballet en The Orchestra of the Swan.

David Tennant: “Het wordt een zeer afwisselend programma. Natuurlijk vormen Shakespeares stukken, gespeeld door de grootste theateracteurs, een belangrijk onderdeel. Maar we besteden ook veel aandacht aan andere culturele uitingen die hij heeft geïnspireerd, van opera en ballet tot hiphop.”

Bron van inspiratie

Gregory Doran, de artistiek leider van de Royal Shakespeare Company en de regisseur van de avond: “Shakespeare laat ons zien wat het betekent mens te zijn. Zijn werk is een bron van inspiratie voor elke kunstvorm. Dit live evenement is het hoogtepunt van een bijzonder jaar voor Shakespearefans. Het geeft ons de kans te laten zien hoe geniaal hij was en hoe hij al eeuwenlang artiesten over de hele wereld beïnvloedt.

Tijdstip: zaterdag 23 april, 21.00 uur. Kaarten te koop aan de kassa van de bioscopen en via onderstaande site.

Datum:
23 april 2016

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0