Slotakkoord van de Juliana-tentoonstelling met een feestelijke 10-daagse in De Nieuwe Kerk Amsterdam

Slotakkoord van de Juliana-tentoonstelling met een feestelijke 10-daagse in De Nieuwe Kerk Amsterdam

In het kader van de tentoonstelling De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen organiseert De Nieuwe Kerk een tiendaags einde gevuld met activiteiten en eerbetoon aan de gevierde vorstin. Tot nu toe brachten al ruim 72.000 mensen een bezoek aan deze tentoonstelling.

De tiendaagse geeft de bezoeker de kans om de tentoonstelling voor het laatst met een extra twist te bekijken. Van zaterdag 1 t/m maandag 10 april is er dagelijks een speciale programmering. Hieronder lichten we drie bijzondere dagen in De Nieuwe Kerk uit.

Vredestoespraak

Op maandag 3 april wordt Juliana’s beroemde vredestoespraak uit 1952 aan het Amerikaanse Congres opnieuw uitgevoerd door actrice en toneelschrijfster Paulette Smit. Daaropvolgend zijn er twee verschillende tafelgesprekken. Het eerste, gevoerd door Tracy Metz (John Adams Institute) met Bill Harris (Franklin D. Roosevelt Presidential Library and Museum) en Willem Post (Ned-Amerikaanse expert en journalist), schenkt aandacht aan de conceptie en receptie van de toespraak in 1952. Het tweede gesprek, gevoerd door Wilfred Scholten (Protestantse Kerk Amsterdam) met Hubert Smeets (oud-correspondent in Rusland), Henk van Baars (voorzitter van Kerk en Vrede), Katja Tolstaja (theoloog des Vaderlands) en schrijver en publicist Ton van der Kroon, gaat over het belang van Juliana’ toespraak in het licht van vandaag.

Juliana’s liefde voor theater

Op donderdag 6 & vrijdag 7 april vieren we opnieuw Juliana’s liefde voor het theater met theateravonden in De Nieuwe Kerk. Na een succesvolle eerste editie in februari staat stand-upcomedian Howard Komproe met diverse gasten op het podium. Centraal staat de vraag “Wie is de koningin voor jou?” De avonden worden gevuld met cabaret, spoken word, comedy en muziek. Een hedendaagse vertaling van Juliana’s liefde voor het theater. De line-up voor deze avonden bestaat uit: Jetty Mathurin, Zaïre Krieger, Mike Boddé op 6 april, Erik van Muiswinkel op 7 april. Beide avonden worden muzikaal omlijst door DJLovesupreme.

Kijk voor meer informatie over de volledige programmering hier op de site.

https://www.nieuwekerk.nl/

Datum:
1 april 2023 / 10 april 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0