Socratische Gesprekken

Kunstenaar Edwin Zwakman nodigt U uit tot een Socratisch Gesprek in zijn installatie ‘A Place to Be’ dat deel uitmaakt van de tentoonstelling Holzwege op het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het Socratisch Gesprek is een bijzondere vorm van debatteren die het mogelijk maakt om met een groep samen concrete kennis te generen.De gesprekken vinden plaats op zondag 10 mei en 17 mei.

Kritisch en verhelderend
Onder begeleiding van een onafhankelijke moderator verdwijnen verschillen in leeftijd, culturele achtergrond en opleidingsniveau van het gezelschap naar de achtergrond. Opeens kan men vragen, argumenten, strategieën en oplossingen formuleren die voorheen onbereikbaar leken. Wat heeft men in het dagelijks leven aan filosoferen, argumenteren en fundamenteel denken? Veel meer dan we denken! Al onze beslissingen, meningen en reacties zijn gebaseerd op levens beschouwelijke principes. Vaak zijn deze ons nauwelijks bewust, verouderd en vol tegenstrijdigheden. Het is heel verhelderend deze denkbeelden door middel van het Socratisch Gesprek aan de oppervlakte te brengen en kritisch te kijken naar wat ons beweegt.

Programma
Samen met zijn collega’s van kunstacademie ArtEZ in Arnhem volgde Zwakman een intensieve training Socratic Dialogue bij filosoof Humberto Schwab. Het Kunstfort bij Vijfhuizen stelt U in staat op een middag kennis te maken met deze ervaring onder het genot van een versnapering van Restaurant ’t Fort. Voor €15,- per persoon kunt u op zondag 10 of 17 mei meedoen aan deze interessante activiteit, waarbij u van te voren de tentoonstelling HOLZWEGE in het fort kunt bekijken waar de buiten-installatie ‘A Place To Be’ deel van is. Vanaf 13.00 uur kunt u de tentoonstelling bezichtigen samen met de kunstenaar Edwin Zwakman, waarna de gesprekken om 14.00 uur van start gaan en tot ongeveer 17.00 uur duren. Verwacht een intensieve maar zeer bijzondere middag! U kunt u aanmelden voor één van de middagen op info@kunstfort.nl
Voor meer informatie over het Socratische Gesprek:
Humberto Schwab http://humbertoschwab.net/socratic-design-4/

Datum:
10 mei 2015 / 17 mei 2015
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0