Spaanse meesters nog een maand

Don Quichot, Spaanse klanken en schilderworkshops in de Hermitage Amsterdam. De laatste maand van de tentoonstelling Spaanse Meesters is ingegaan. De meer dan honderd prachtige kunstwerken van het Iberische schiereiland gaan eind mei weer retour naar hun vaste plek in St.-Petersburg.

Nog even kans deze unieke tentoonstelling te bekijken, want Spaanse kunst is een zeldzaamheid in Nederland. Het kan tot en met zondag 29 mei, met de veelgeprezen gratis muziektour. Een maand lang is er bovendien een bijzonder nevenprogramma met Don Quichot, Spaanse klanken en schilderworkshops.

Don Quichot

Veel dichters en schilders, onder wie Goya en Picasso, hebben Don Quichot verbeeld in zijn gevecht met de windmolens of als doler samen met Sancho Panza. Schrijfster / vertaalster Barber van de Pol heeft Cervantes’ meesterwerk uit 1605 voorzien van een tijdloze vertaling. Haar lezing, op zaterdag 7 mei, 14.00 uur is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

De veelgeprezen muziektour van DJ Von Rosenthal, al beluisterd door 100.000 bezoekers, brengt de bezoeker in warme, Spaanse sferen, waarbij de kunst een extra dimensie krijgt. De muziektour is gratis verkrijgbaar met een entreekaart.  

Flamenco en Spaanse klassieke muziek

Zondag 22 mei, 14.00 uur brengt het Fransz Liszt Kamerkoor werken van Tomás Luis de Victoria, Francisco Guerrero en de Argentijnse componist Carlos Guastavino, begeleid door piano. Het is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs.  

Zondag 29 mei, 14.00 uur brengt het Trio Mañanitas op viool, cello en flamencogitaar een ode aan de Spaanse Meesters. Geinspireerd door moderne flamenco en Spaanse klassieke muziek, gepasioneerd en trots. Het is gratis toegankelijk bij een entreebewijs.

Schilder workshop

Het bezoek wordt een complete ervaring met een interactieve rondleiding gevolgd door een workshop in een van de Hermitage-ateliers. Duur: 2,5 uur.

Zondag 8 mei, 14.00 uur: Een Kleurrijke Picasso. Met schilderworkshop, prijs 30 euro pp, inclusief materialen, exclusief entree tentoonstelling.

Donderdag 19 mei, 14.00 uur, Spaans Meesterwerk, met schilderworkshop, prijs 30 euro pp, inclusief materialen, exclusief entree tentoonstelling.

Naast diverse Spaanse heerlijkheden als empanadas en voortreffelijke Rioja biedt museumcafé-restaurant Neva koffie met een huisgemaakt Spaans sinaasappeltaartje voor 5,50 euro.

Informatie en aanmelding educatie@hermitage.nl

Datum:
1 mei 2016 / 29 mei 2016
Points of interest:
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0