Struinen in Haagse tuinen

Eens in de twee jaar openen Haagse tuinenbezitters hun (tuin)deuren. U kunt dan tuinen bezoeken die normaal gesloten zijn voor het publiek. Boekjes, die tevens gelden als toegangsbewijs, zijn vanaf een maand voor het opentuinenweekend verkrijgbaar bij diverse verkoopadressen. Het betreden van de tuinen is op eigen risico.

Struinen in Haagse Tuinen: 22 & 23 juni 2019

Het opentuinenweekend 2019 vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni. Er doen dit jaar 43 tuinen mee. In het boekje staat of de tuinen op zaterdag, zondag of op beide dagen geopend zijn. Het boekje bevat ook enkele plattegronden.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

De deelnemende tuinen zijn voor het merendeel privétuinen, soms met niveauverschillen en met relatief smalle paden die bij regen mogelijk glad zijn.  

Oases van groen

Wie duinen zegt, zegt zand. En op arme zandgrond een frisgroene tuin creëren is een uitdaging. Diverse tuinen op de route van 2019 bieden inspiratie voor tuinieren op duingrond. En tuineigenaren geven graag uitleg en advies.

Literaire inspiratie

Bezoek de tuin aan het Noordeinde waar de Haagse schrijver en dandy Louis Couperus op een bank, onder de toen al welige beukenboom, poëzie schreef en invallen voor zijn verhalen noteerde.

Kleurige bezoekers

Tijdens het vorige opentuinenweekend werden 15 vlindersoorten geteld. Waaronder de rouwmantel en de parelmoer, die beide op de rode lijst staan. Voor de ‘vlinderspotter’ is er ook dit jaar vast weer veel te zien.  

https://struineninhaagsetuinen.nl/

Datum:
22 juni 2019 / 23 juni 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0