Summer of '21 | Galerie Fleur & Wouter

Summer of '21 | Galerie Fleur & Wouter 

Met veel plezier nodigen Fleur & Wouter je uit voor de opening van de aankomende groepstentoonstelling: Summer of '21. De zomer is voor velen een zorgeloze en nostalgische periode met veel vrijheid en tijd voor reflectie.

De verwijzing in de titel van deze tentoonstelling naar het lied Summer of ’69 van Bryan Adams laat de grote verwachtingen voor deze zomer zien. De Summer of ’21 zou de Summer of Love worden, maar dreigt nu te verworden tot weer een zomer thuis. Vanaf 30 juli is de galerie de setting waar vijf kunstenaars hun blik geven op de Summer of ’21. Zowel de verwachtingen, de realiteit, als het verlangen naar het verleden komen aan bod.

Cleo Goossens 

De foto’s van Cleo Goossens staan open voor interpretatie. Ze schetst de premissen voor een plek en tijd waarin zorgeloos geleefd kan worden. Zoals plekken aan zee, herkenbare elementen zoals parasols, witte huizen en een balkon met uitzicht. Maar de plekken en mensen op haar foto’s blijven altijd onpersoonlijk. Dit alles nodigt uit tot het projecteren van je eigen herinneringen, of het vormen van een verhaal waarvan je de betekenis zelf kan invullen.

Johan Kleinjan 

Johan Kleinjan bouwde zijn “Yellow Magenta Greenhouse”: een ruimte binnen de galerie, waar zijn werk in UV-licht wordt gepresenteerd. Deze kas bestaat geheel uit panelen, die elk afzonderlijk beschilderd zijn met “krisisplanten” in fluorkleuren. Het is een omgekeerde kas, waar in de duisternis planten groeien. Hiermee refereert Johan aan de psychedelische sixties en seventies hippies die tropische planten gingen kweken. Maar ook aan disco’s in zomervakantieparadijzen als Lloret de Mar.

Floor van het Nederend 

Floor van het Nederend maakt een nieuwe serie tekeningen in zijn kenmerkende, rauwe cartooneske stijl. Met acrylverf en inkt beeldde hij de nachtelijke zee uit. Zijn zee is mysterieus en wild, als in prenten bij verhalen van Jonas en de Walvis of mythes van Poseidon.

Lonne van der Palen 

In de composities van fotograaf Lonneke van der Palen verhouden vorm, kleur en lichtval zich in een weloverwogen samenhang tot elkaar. Hierin wordt de oorspronkelijke context van de onderwerpen vervangen door een nieuw vormgegeven bestaan. Lonneke wil op deze manier verwondering oproepen bij de kijker. Als Lonneke tijdens haar vele reizen een beeld ziet dat haar aanspreekt, stopt ze waar ze mee bezig is om het vast te leggen. Maar deze zomer maakte ze werk in de Polder. Deze alledaagse plek wordt in haar beeldtaal werelds en bijzonder.

Dagmar Stap 

Dagmar Stap grijpt met haar bijzondere borduurtechniek terug naar haar jeugd. Voor deze tentoonstelling maakte ze magazinecovers van de Hitkrant, Playboy en de Privé. De arbeidsintensieve manier waarop ze haar onderwerp weergeeft staat in schril contrast met de wijze waarop haar onderwerpen normaal worden geproduceerd en afgedankt. Dagmar speelt zo met definities van het kostbare en het waardeloze.

OPENING SUMMER OF '21
vrijdag 30 juli | 17.00 - 21.00 

TENTOONSTELLING 
tot en met 22 augustus
 
OPENINGSTIJDEN
donderdag - vrijdag | 16 - 19 uur
zaterdag - zondag | 12 - 18 uur

OUTSIDERWEAR FESTIVAL AT LIL' AMSTERDAM
tot en met 30 juli
woensdag - zondag | 12 - 19 uur
Stationsplein 31 - 33
Amstelpassage, Centraal Station

GALERIE FLEUR & WOUTER
Van Ostadestraat 43a, Amsterdam
info@galeriefleurenwouter.com
+316-57748299

Afbeeldingen: 1) Dagmar Stap, 2) Cleo Goossens, 3) Johan Kleinjan, 4) Floor van het Nederend , 5) Lonneke van der Palen    
galeriefleurenwouter.com

Datum:
30 juli 2021 / 22 augustus 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0