Sweelinck Festival in Amsterdam

Sweelinck Festival in Amsterdam

Sweelinck is een van Nederlands grootste componisten. Sommigen zeggen: de grootste. Daarom komt er in de herfst van dit jaar een Sweelinck Festival.

We kennen Sweelinck ook omdat hij op het bankbiljet van 25 gulden stond, ontworpen door Ootje Oxenaar. En ik zelf heb in de Sweelincklaan en later in een andere stad op het Sweelinckplein gewoond. Jan Pieterszoon Sweelinck, woonachtig in de Koestraat te Amsterdam, stierf op 16 oktober 1621, 59 jaar oud.  

Nationale held 

Volgens de organisatoren verdient Sweelinck het  – net als Rembrandt, Vondel en Michiel de Ruyter – onderdeel te zijn van ons nationaal bewustzijn.

Stichting Sweelinck 2021 en Projectbureau ReineKwint organiseren in samenwerking met onder meer. Organisatie Oude Muziek, het Concertgebouworkest, Stadsarchief Amsterdam en het Rijksmuseum een groots festival voor een breed publiek. In één week vol concerten, een symposium en allerlei andere activiteiten op diverse locaties in Amsterdam- ook in de openbare ruimte, wordt de componist herdacht en wordt zijn betekenis voor de Nederlandse cultuur opnieuw tot leven gebracht. 

https://www.sweelinckfestival.nl/

Datum:
16 oktober 2021 / 25 oktober 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0