Tentoonstellingsbezoek en aquarelleren in de buitenlucht

Uniek arrangement van CODA Museum, Winsor & Newton en Natuurmonumenten bij tentoonstelling Gelderland Grensland.

Arie Jekel

Met een schetsboek en wat potloden of een schildersezel en een koffer vol verftubes de natuur in om de schoonheid van het landschap te vereeuwigen op doek of papier. Generaties lang zijn kunstenaars geïnspireerd door het Gelders landschap en trokken zij er op uit om de natuur ‘en plein air’ te schilderen.

Het CODA Museum Apeldoorn, Winsor & Newton en Natuurmonumenten ontwikkelden in het kader van de tentoonstelling Gelderland Grensland een uniek arrangement van tentoonstellingsbezoek en een workshop aquarelleren in de buitenlucht. De deelnemers krijgen van beeldend kunstenaar Arie Jekel een workshop aquarelleren in de buitenlucht. Er is per sessie plaats voor 10 deelnemers dus schrijf je snel in!

Gelderland Grensland in CODA Museum

De tentoonstelling Gelderland Grensland geeft een weidse blik op de provincie en de natuurlijke inspiratie die Gelderland kunstenaars door de eeuwen heen heeft geboden. Grote meesters uit de zeventiende eeuw als Jan van Goyen trokken naar het oosten van de Nederlanden om de ongerepte natuur te schilderen die in het verstedelijkende Holland steeds minder te vinden was. Een eeuw later bleef het Gelderse landschap zichtbaar in gouaches en aquarellen die verzameld werden in encyclopedische atlassen.

De landschapsschilderkunst beleefde in de negentiende eeuw een hoogtepunt door schilders die in Gelderland woonden of naar plaatsen als Oosterbeek – Nederlands eerste kunstenaarskolonie – trokken. De kunstschilders uit de twintigste eeuw zijn vernieuwend in de representatie van het Gelderse landschap in de schilderkunst. Zo zijn De Stijl-voormannen als Piet Mondriaan en Vilmos Huszár onlosmakelijk verbonden met de provincie Gelderland.

Workshop in de buitenlucht

Beeldend kunstenaar Arie Jekel neemt u mee naar buiten voor een aquarel workshop. Jekel is een ervaren aquarellist die een grote voorliefde heeft voor de ongekende verscheidenheid van natuur: “Aquarel is een direct en spannend medium. Het is uitdaging om het onberekenbare water te controleren en de aquarel zelf zijn werk te laten doen.”

Deelnemers aan de workshop ‘aquarelleren in de buitenlucht’ ontdekken de schoonheid van het gebied rondom uitkijkpunt Oud-Reemst (Otterlo), in augustus en september prachtig vanwege het bloeiende Jakobskruiskruid. Bij slecht weer wordt er gewerkt in de voormalige aardappelschuur van Natuurmonumenten.

Praktisch

Museumbezoek: op eigen gelegenheid
Data en tijden workshop:  17 en 25 augustus, 1 en 14 september, ontvangst vanaf 12.30 uur, aanvang 13 uur, einde 17 uur
Verzamelpunt: Parkeerplaats Oud-Reemst,Harderwijkerweg 1, Otterlo
Niveau: beginners en (gevorderde) amateurs
Prijs: de workshop aquarelleren onder begeleiding van beeldend kunstenaar Arie Jekel en een bezoek aan CODA Museum kosten € 10,-*
TIP: Neem een campingkrukje of opvouwbaar stoeltje mee!

Let op: het arrangement bestaat uit een tentoonstellingsbezoek en workshop en kost slechts € 10,-.
Toegangsbewijzen a € 10,- * kunt u aanschaffen op www.coda-apeldoorn.nl/museum/tickets-bestellen en aan balie van CODA Museum (ingang Vosselmanstraat/Roggestraat). Het entreebewijs dient u goed te bewaren want alleen met dit entreebewijs heeft u toegang tot de workshop. Aanmelden voor de workshop is o.v.v. de datum en het aantal personen is noodzakelijk! Ook als u online reeds een toegangsbewijs aangeschaft heeft. U kunt uw aanmelding mailen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl.

* Niet geldig in combinatie met een Museumkaart, CODA Pas of andere kortingsacties.

https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/museum

Datum:
17 augustus 2018 / 14 september 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0