The Art of DC – The Dawn of Super Heroes | Forum Groningen

The Art of DC – The Dawn of Super Heroes | Forum Groningen

Dé tentoonstelling die je meeneemt in de wereld van Batman, Superman, Wonder Woman en andere wereldberoemde DC superhelden en schurken. Dichter bij sommige van je favoriete DC-superhelden kom je niet!

DC Comics is een van de grootste Amerikaanse uitgevers van comics - een Amerikaanse vorm van stripverhalen - en gerelateerde media. DC is verantwoordelijk voor strips over beroemde personages als Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman, Green Arrow en hun teamgenoten in de Justice League of America. Al tientallen jaren is DC een van de grootste Amerikaanse stripcompagnieën, samen met Marvel Comics.

Naast mainstream comics geeft DC ook een lijn op oudere lezers gerichte titels uit, onder de imprint DC/Vertigo.

Tot en met 8 januari te bezoeken

Vanaf 30 juli 2022 tot en met 8 januari 2023 is de grote internationale tentoonstelling The Art of DC - The Dawn of Super Heroes te zien in Forum Groningen. Dit is je kans om geweldige props als de Batmobile in het echt te bewonderen, want na Groningen is de expositie niet meer in Europa te zien.

Batmobile, Jack Nicholsons Jokerpak en Christopher Reeve’s Superman cape

The Art of DC bevat meer dan 160 originele tekeningen en 200 artworks van DC's beroemdste Super Helden én Super Schurken, tientallen originele kostuums en rekwisieten uit de blockbuster-films, filmfragmenten en interviews. Zo zie je de ruim drie meter grote Batpod uit de Batman-vertolking van Christopher Nolan, een schaalmodel van de Batmobile afkomstig uit Joel Schumachers film, het Joker-pak van Jack Nicholson, Christopher Reeve’s beroemde Superman-cape en Lynda Carter's iconische Wonder Woman-kostuums uit de jaren 70.

Daarnaast zijn er honderden originele tekeningen, gemaakt voor de klassieke strips, en evenzovele voorbereidende storyboards en artwork van de verschillende bioscoopfilms te bekijken. En uiteraard word je ondergedompeld in filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de superheldenfilms.

Toegang en tickets

De expositie is te bezoeken tot en met 8 januari 2023. Vooral in de weekenden en schoolvakanties verwachten we snel vol te zitten. Dus wees er op tijd bij: koop je tickets van te voren online via de kalender hieronder. Je kunt alvast tickets bestellen tot en met oktober. T.z.t. wordt de kalender vanzelf aangevuld met meer data.

https://forum.nl/

Datum:
30 juli 2022 / 6 januari 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0